Voorbeschouwing AGOVV-RBC

Gepost door:Remy // 2010-09-30 00:00:00 // 2918 keer bekeken

RBC gaat vrijdag op bezoek bij AGOVV. De Roosendalers, die zelf de laatste twee duels in winst wisten om te zetten, gaan proberen de Blauwen hun vierde thuisnederlaag op rij toe te brengen. De club uit Apeldoorn, vorig seizoen onder trainer John van de Brom nog als zesde geindigd, bezet de zeventiende plaats op de ranglijst.

AGOVV heeft door de jaren heen een aardige naam opgebouwd als kweekvijver van talent. Het begon natuurlijk allemaal met Klaas-Jan Huntelaar, maar ook spelers als Gonzalo Garcia-Garcia, Sherjill MacDonald en Dries Mertens maakten vanuit Apeldoorn een mooie transfer. Dit seizoen was het de beurt aan Nacer Chadli, die naar landskampioen FC Twente verhuisde en zowaar Champions League-voetbal speelt. Verder verloor AGOVV deze zomer de doelpunten van Jeremy Bokila aan Zulte-Waregem en keerde de van Ajax gehuurde Edgar Manucharyan terug naar zijn vaderland Armeni. Routinier Olaf Lindenbergh vertrok naar FC Volendam en tot slot volgde aanvoerder Ramon Leeuwin zijn trainer Van den Brom naar ADO Den Haag. Onder meer Michiel Hemmen, Levi Schwiebbe en Abdelhali Chaiat kwamen daarvoor in de plaats. De bekendste versterking is echter Ugur Yildirim, de eenmalig Nederlands international, die na een mislukt avontuur in Turkije terug is in Nederland.

Met deze gewijzigde selectie en onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Hans de Koning startte AGOVV het seizoen met zes minpunten. Na drie wedstrijden, waaronder overwinningen op Fortuna Sittard en sc Cambuur, had AGOVV deze al weggewerkt, maar daarna werden geen goede resultaten meer geboekt. De Apeldoorners kregen bovendien opvallend veel tegendoelpunten te verwerken. Tegen achtereenvolgens FC Eindhoven (0-3), RKC Waalwijk (2-3), FC Volendam (5-2) en FC Dordrecht (0-3) werd verloren.

Wellicht kan RBC profiteren van de matige vorm van AGOVV. De Roosendalers blonken dit seizoen nog niet uit in effectiviteit, buiten de wedstrijd van vorige week gerekend. Toen boog RBC een achterstand tegen Telstar om in een keurige 1-3 overwinning.

AGOVV Apeldoorn-RBC Roosendaal
Datum: 1 oktober 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Sportpark Berg & Bos
Scheidsrechter: Lindhout
Assistent-scheidsrechters: Droste en Gerritsen
Vierde official: Prez




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd