Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Ouders langs de lijn

Gepost door:Werner // 2010-09-28 00:00:00 // 3122 keer bekeken

Je kunt tegenwoordig geen krant openslaan of je leest wel dat er ergens weer volop tumult geweest is met ouders langs de lijn tijdens voetbalwedstrijden. Blijkbaar is het acceptatie vermogen de laatste jaren bij de toeschouwers gedaald tot het 0 punt en helaas moeten we constateren dat ook RBC Roosendaal hier last van heeft. Het is gelukkig een kleine groep maar toch elke verbale benadering naar 'n scheidsrechter / assistent of tegenstander is er 1 teveel. RBC streeft ernaar om spelers tijdens op opleiding bewust te maken van acceptatie en respect naar tegenstanders en scheidsrechters. Het staat daarin niet alleen, alle andere bvo's in Nederland hebben dit item hoog in het vaandel staan. Uiteraard zijn ze bij de jeugdopleiding van RBC Roosendaal niet gelukkig met de ontwikkeling van de laatste jaren waarbij ouders zich niet weten te beheersen langs de kant. Geen enkele scheidsrechter komt met de intentie op het veld om de zaak eens lekker flink te gaan verkloten. Deze mensen voeren ook hun hobby uit. Dat ze daarbij fouten kunnen maken dat hoort nu eenmaal bij het spel. Hoveel fouten maken spelers niet gedurende 'n wedstrijd......we zijn tenslotte allemaal toch maar mensen !!

Natuurlijk ouders zijn ook binnen de jeugdopleiding uiterst belangrijk in de ontwikkeling van 'n speler, daarbij zijn het vaak de fanatiekste supporters van vooral"hun eigen zoon"waarbij ze weleens de realiteit willen verliezen. Daarbij vertegenwoordig je als ouder tijdens de wedstrijd indirect RBC Roosendaal en bovenal haar jeugdopleiding die toch 'n goede naam heeft bij andere verenigingen, en dat wil men graag zou houden.

De KNVB is momenteel met harde maatregelen bezig om geweld langs de kant in te dammen, men denkt daarbij aan wedstrijdverboden voor aggresieve ouders, het kan toch niet zo zijn dat straks RBC Roosendaal ouders moet gaan weigeren omdat ze zich niet weten te gedragen tijdens 'n wedstrijd, zo ver laten wij het toch niet komen zeker. Bij voetbal hoort emotie, maar dat kun je op verschillende manieren vertalen, je kunt emotie ook op 'n positeve manier overbrengen, elke andere vorm zal enkel de club in discrediet brengen 'n bvo onwaardig,terwijl er geen speler beter van gaat spelen, laat dit 'n uitgangspunt zijn voor het verdere verloop van dit seizoen. Wij vertrouwen op uw medewerking.

WIJ STAAN SPORTIEF ACHTER RBC, U TOCH OOK !!




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd