Interviews
Meest recente interviews

RBC A1 ontsnapt tegen Alexandria, 1e nederlaag D1

Gepost door:Werner // 2010-09-26 00:00:00 // 2847 keer bekeken

RBC A1 is nog steeds ongeslagen in de 3e divisie maar het scheelde 'n haar of de 1e nederlaag van het seizoen was zaterdag 'n feit op Sportpark Meilust. RBC, wat de competitie voortvarend begon met 3 ruime overwinningen op rij, keek lange tijd tegen 'n 1-0 achterstand aan in de wedstrijd maar wist er alsnog 'n punt uit te slepen deze wedstrijd, waar het bij de rust net zo gemakkelijk met 0-3 had achter kunnen staan. RBC A1 was wel gehandicapt aan de wedstijd begonnen. Liefst 5 spelers moest het missen door blessures, maar toch, zou het onderschatting geweest zijn nadat het de eerste duels zo gemakkelijk gewonnen had... ? Wie zal het zeggen. Feit is wel dat de ploeg van Marco Jalink weer keihard met de voetjes op de grond is geplaatst en dat het nu beseft dat je even niet freewheelend door deze competitie heen wandelt.

RBC D1 ontving in het Mariflex Stadion koploper PSV D1. RBC, wat vorige week de 1e punten morste tegen FC Den Bosch, bood de koploper uit de lichtstad aardig tegenstand maar kon niet voorkomen dat de gasten uiteindelijk gemakkelijk naar een 0-4 overwinning speelden. Op zich geen schande natuurlijk van PSV kun je verliezen, denk zelf dat er weinig ploegen in deze competitie punten van die ploeg gaan pakken. Positief punt was dat RBC bleef voetballen en zeker aardige combinaties op de mat wist te leggen, dus genoeg aanknopingspunten voor de Roosendaalse ploeg om er 'n leuk seizoen van te kunnen gaan maken.

RBC C1 leek zaterdag op weg naar de 1e overwinning van het seizoen doch in de 2e helft moest het uiteindelijk capituleren tegen NAC C1. RBC C1 begon goed aan de wedstrijd tegen de gasten uit Breda en had gedurende het 1e kwartier duidelijk het beste van het spel waarin het ook scoorde door 'n goal van Jeroen Beerendonk. Daarna zakte de ploeg van Henk Vos wat weg en liet het NAC veel te veel komen waardoor het zichzelf onnodig in de moeilijkheden bracht maar het wist wel de rust te halen met een minieme voorsprong. In de 2e helft zagen de toeschouwers een gelijkopgaande strijd en had de thuisploeg de pech dat paal en lat een verdere voorsprong in de weg stonden en daaruit wist NAC zoveel moed te putten dat het halverwege die 2e helft op 1-1 kwam. Daarna kregen beide ploegen nog kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar gescoord werd er niet meer en dat was gezien het wedstrijdverloop teveel van het goede geweest voor 1 van beide ploegen. Jammer, de 1e overwinning was dichtbij. Het lukte deze keer nog niet, maar dat die er snel zal komen daar ben ik van overtuigd.

RBC B1 haalde zijn 1e puntje in Rotterdam bij Excelsior B2. Het werd op Kralingen 0-0 waar RBC zeker 3 100% kansen (waar heb ik dit onlangs ook nog gezien...) onbenut liet. Goed het team van John de Frel is van die hatelijke 0 af, nu hopen dat dit juist de prikkel was die dit elftal zo goed kon gebruiken na de ongelukkige seizoensstart.

RBC C2 presteerde het om brutaal de leiding te nemen vrijdag bij koploper Feyenoord maar in de 2e helft hadden de gasten uit Roosendaal weinig meer in te brengen en kreeg het zelfs de grootste nederlaag van het seizoen te verwerken. Het werd maar liefst 7-1 voor de ploeg uit de Maasstad. Snel vergeten deze match en zich nu weer richten op de volgende tegenstander.

RBC D2 dacht dat na de 1-3 voorsprong de punten in Veldhoven tegen RKVVO al binnen waren en geloofde het verders wel. Dat dreigde 'n misvatting te worden want de thuisploeg wist de stand weer geluk te trekken. Toch zou de winst uiteindelijk naar het team van Gijs v/d Bom gaan want direct na de spelhervatting na de 3e goal van de thuisclub scoorde RBC de bevrijdende 4e treffer en daar bleef het uiteindelijk bij zodat er weer 3 punten bij het totaal bijgeschreven konden worden.