Voorbeschouwing RBC-Go Ahead Eagles

Gepost door:Remy // 2010-09-16 00:00:00 // 2875 keer bekeken

RBC speelt vrijdagavond de vierde thuiswedstrijd in zes speelrondes. Deze week komt het Go Ahead Eagles van Andries Ulderink op bezoek.

De laatste twee duels stapte RBC teleurgesteld van het veld. Tegen MVV incasseerde de ploeg van Eric Hellemons en Peter van Vossen in de slotfase alsnog de gelijkmaker en vorige week tegen FC Zwolle zorgde uitgerekend Sjoerd Ars diep in blessuretijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Door het missen van deze kostbare punten vinden de Roosendalers zichzelf terug op de elfde plaats op de ranglijst met vier punten uit vijf duels.

Tegenstander Go Ahead Eagles begon het seizoen met een nederlaag tegen Sparta en won vervolgens van BV Veendam, Almere City FC en Helmond Sport. Afgelopen zondag gingen de Eagles in eigen huis opnieuw onderuit tegen een kampioenskandidaat. In de Adelaarshorst was sc Cambuur met 1-2 te sterk. De club uit Deventer, zelf een outsider voor de titel, staat vooralsnog zesde.

Trainer Ulderink zag afgelopen zomer flink wat wisselingen in zijn ploeg. Zo vertrokken onder meer Donny de Groot (RKC), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen) en Halil Colak (Kasimpasa) en werden de huurcontracten van Remko Pasveer en Jules Reimerink niet verlengd. Jordy Zuidam vertrok op huurbasis naar RBC. Daartegenover stond de komst van onder anderen de Feyenoorders Michal Janota en Luis Pedro (vorig seizoen uitgeleend aan Excelsior), Joep van den Ouweland (het jongere broertje van RBC-speler Charlie) en Jhonny van Beukering. Vooral Pedro heeft zich met vijf treffers al laten gelden.

Vanwege zijn rode kaart tegen FC Zwolle is Cuco Martina geschorst voor deze wedstrijd. Daarnaast kan RBC niet beschikken over Pepijn Veerman, die last heeft van zijn lies en hamstring. Go Ahead mist Dave Bus wegens een schorsing en Timon van Leeuwen door een blessure.

RBC Roosendaal-Go Ahead Eagles
Datum: 17 september 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Sanders
Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Buijk
Vierde official: Koekoek




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd