Opnieuw problemen voor RBC Roosendaal

Gepost door:Nieuwkomer // 2010-09-13 00:00:00 // 2994 keer bekeken

BN/De Stem weet dat de schuldenlast van RBC bij de gemeente Roosendaal de afgelopen weken is verslechterd. In juli bedroeg de schuld, die op 30 september moet worden ingelost, EUR 136.000. Dit bedrag zal tegen die datum waarschijnlijk oplopen tot EUR 205.000.

Bovenstaand bericht werd een dag later (14 september) nader toegelicht:

RBC heeft een aflossingsachterstand bij de BNG waarvoor de gemeente garant staat. Het clubbestuur heeft de gemeente gemeld dat de komende tijd waarschijnlijk evenmin betaald zal worden.

Wethouder van financin Toine Theunis houdt vooralsnog vast aan de (gemeentelijke) eis dat RBC op 30 september haar achterstallige betalingen heeft weggewerkt. Wat er gebeurt als RBC hier niet aan kan voldoen laat de wethouder nog even in het midden: Hoe het traject vervolgens verloopt, hangt af van de mogelijkheden van RBC.

Kooistra zegt dat er een situatie komt waarin de club zal kunnen gaan betalen. Wanneer en hoeveel weet hij echter nog niet. Onze financile positie is aanmerkelijk verbeterd in de afgelopen periode. We hebben de laatste tijd forse stappen gezet in de goede richting, al is de toestand nu ook weer niet rooskleurig. Maar het licht gloort aan het einde van de tunnel.

In de zomerperiode is Sjoerd Ars verkocht aan FC Zwolle en vertrok trainer Rini Coolen naar Australi. Het gerucht dat RBC een fors bedrag van Sparta tegoed heeft vanwege de verkoop van Eduard Duplan aan FC Utrecht wordt door Kooistra tegengesproken.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd