Voorbeschouwing RBC-Sparta

Gepost door:Remy // 2010-08-27 00:00:00 // 3038 keer bekeken

Na twee duels in de Jupiler League is RBC nog puntloos. Vanwege het grote aantal strafpunten dat is uitgedeeld aan andere clubs staan de Roosendalers nog altijd elfde, maar de ploeg van Hellemons en Van Vossen zal toch zo snel mogelijk van die hatelijke nul af willen. Met een aantal zware wedstrijden voor de boeg zal dat een lastige klus worden, zeker gezien het feit dat duels tegen mindere goden Almere City FC en FC Eindhoven al verloren gingen. Vrijdag komt Sparta Rotterdam op bezoek, dat na twee speelrondes koploper is.

Niets kan de verhoudingen duidelijker maken dan de volgende cijfers: Almere City FC-RBC Roosendaal 3-1, Sparta Rotterdam-Almere City FC 12-1. Natuurlijk stond de club uit Almere tegen de Rotterdammers al vroeg met tien man en liet het zich na een vroege achterstand volledig afslachten. Sparta maakte daar gretig gebruik van en dat tekent n van de grote verschillen met RBC. Een kans is een goal bij de Spartanen, terwijl RBC zich de afgelopen twee duels te weinig heeft beloond voor bij vlagen heel aardig spel. Vorige week hadden de Roosendalers lange tijd weinig te duchten van FC Eindhoven. De thuisploeg liet de kansen echter liggen en nadat scheidsrechter Van den Kerkhof Eindhoven met een onterechte strafschop aan de 1-1 had geholpen raakte RBC even het spoor bijster, wat de bezoekers de gelegenheid gaf op voorsprong te komen.

Bij Sparta kende Johan Voskamp vorige week een droomdebuut. Een dag na zijn entree was de voormalige spits van Helmond Sport goed voor liefst acht van de twaalf treffers van de Kasteelheren. Voskamp is de vervanger van Poepon, die na Spartas degradatie uit de eredivisie aan De Graafschap werd verkocht. Verder zag de nieuwe trainer Jan Everse onder meer Nick Viergever, Erik Falkenburg (beiden AZ) en ex-RBCer Edouard Duplan (FC Utrecht) vertrekken. Kevin Strootman wil graag weg, maar maakt nog steeds deel uit van de selectie van Sparta, net als een aantal jonge talenten uit de eigen opleiding, zoals John, Duarte, Abdul en Godee.

De wedstrijd RBC Roosendaal-Sparta Rotterdam wordt uitgezonden op Eredivisie Live, waardoor al om 18:45 uur wordt afgetrapt in het MariFlex Stadion.

RBC Roosendaal-Sparta Rotterdam
Datum: 27 augustus 2010
Tijd: 18:45 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Wegereef
Assistent-scheidsrechters: Hoksbergen en Janson
Vierde official: Gerritsen




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd