Voorbeschouwing RBC-FC Eindhoven

Gepost door:Remy // 2010-08-19 00:00:00 // 2742 keer bekeken

Aanstaande vrijdag toont RBC zich voor het eerst dit seizoen in een officile wedstrijd aan het eigen publiek. FC Eindhoven is de tegenstander bij de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie. Dan zal tevens moeten blijken of spelen op het nieuwe kunstgrasveld, waar de Roosendalers dagelijks op trainen, op een voordeel kan uitdraaien voor de ploeg van interim-trainers Eric Hellemons en Peter van Vossen.

Vorige week begon RBC het nieuwe seizoen in de Jupiler League niet best met een 3-1 nederlaag op bezoek bij Almere City FC. Er werden behoorlijk wat kansen gecreerd, maar in verdedigend opzicht werd ook teveel weggegeven. De thuisploeg sloeg op de juiste momenten toe en stuurde RBC zonder punten terug naar Roosendaal. Een opsteker voor de oranje-witten was het debuut van Pepijn Veerman, die in de basis startte en zijn eerste optreden opluisterde met een zeer fraaie treffer.

FC Eindhoven startte met een verdienstelijk gelijkspel tegen degradant RKC Waalwijk. Voor de pauze waren de Eindhovenaren zelfs sterker. Na rust was RKC beter, maar Eindhoven hield stand en zodoende stond na negentig minuten een 0-0 eindstand op het scorebord. Bij de tweede club uit Eindhoven zit sinds dit seizoen Ernest Faber weer op de bank als hoofdtrainer. Faber liet eerder zijn contract bij MVV ontbinden, nog voordat hij daar een wedstrijd aan het roer had gestaan. De overstap van Jan Poortvliet van FC Eindhoven naar Telstar maakte de weg vrij voor een terugkeer van Faber, die eerder al twee periodes eindverantwoordelijke was in het Jan Louwers Stadion. In 2007 volgde hij tijdelijk de ontslagen Louis Coolen op en in 2008 maakte hij het seizoen af als vervanger van Gerald Vanenburg.

De selectie van Eindhoven kende deze zomer een stuk minder mutaties dan die van RBC. De Franse linksback Rmy Amieux vertrok naar NEC en ook de aanvallers Tim Nelemans en Bart van den Eede verlieten de club. Daar kreeg Faber onder meer Rob van der Sluijs en Ratko Vansimpsen voor terug. Voormalig RBCer Jeffrey Vlug bleef wel bij FC Eindhoven.

RBC Roosendaal-FC Eindhoven
Datum: 20 augustus 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Assistent-scheidsrechters: De Vree en Diks
Vierde official: Van den Hurk




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd