Van den Ouweland kiest voor RBC Roosendaal

Gepost door:Nieuwkomer // 2010-08-13 00:00:00 // 3046 keer bekeken

RBC Roosendaal is in de onderhandelingen met Charlie van den Ouweland slagvaardig opgetreden. Zijn zaakwaarnemer, SEG, meldt dat de 28-jarige middenvelder op amateurbasis aansluit bij de Roosendalers.

Van den Ouweland kwam de voorbije drie seizoenen uit voor Fortuna Sittard. Daar moest hij zich na een absentie van zeven maanden (zware knieblessure) weer bewijzen in de voorbereiding. Reden voor de middenvelder om zijn horizon te verruimen. Uiteindelijk kon hij kiezen tussen Helmond Sport en RBC Roosendaal.

"Ik kon bij Helmond Sport onder dezelfde voorwaarden aan de slag, maar ik had het beste gevoel bij RBC. Helmond was sportief misschien een stapje hoger, maar na plussen en minnen heb ik voor RBC gekozen. Het is een mooie uitdaging, ik ken een hoop jongens en woon in Tilburg", aldus Van den Ouweland op de website van SEG.

UPDATE 16.00 uur

RBC Roosendaal heeft inmiddels bevestigd dat er een overeenkomst is met demiddenvelder voor de duur van n jaar.Komende maandag sluit Van den Ouweland aan bij de selectie.

Waarom op amateurbasis?

Redelijk ervaren profs kiezen er, vanwege de crisis, soms voor om op amateurbasis te spelen. Hiermee hebben zij de kans zich in de kijker te spelen. Tot en met 31 augustus kunnen ze zonder probleem naar een andere club. Daarna is een overstap pas mogelijk in de volgende transferperiode.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd