Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Almere City FC-RBC

Gepost door:Nieuwkomer // 2010-08-11 00:00:00 // 2702 keer bekeken

Komende vrijdag opent RBC Roosendaal de competitie tegen nieuwkomer Almere City FC. Op 1 april jl. werd bekend dat FC Omniworld, dat sinds 2005 uitkomt in het betaalde voetbal, vanaf de jaargang 2010/2011 onder de nieuwe naam zal gaan spelen. Almere City FC begint dit seizoen met -3 punten. Een gevolg van het overschrijden van het uitgavenplafond in januari 2010.

De statistieken voor deze seizoensopening spreken zeer duidelijk in het voordeel van de oranje-witten. Na enkele jaren eredivisie keerde RBC Roosendaal in het seizoen 2006/2007 terug naar de Jupiler League. Tot op heden werden alle (vier) openingswedstrijden gewonnen. Twee jaar geleden waren de Roosendalers in Almere met 1-2 al te sterk voor FC Omniworld, vorig jaar verraste men vriend en vijand door in en tegen Emmen met 0-4 van het veld te stappen. De uitwedstrijden tegen FC Omniworld geven eenzelfde beeld; vier maal gespeeld en vier maal gewonnen!

In de voorbereiding behaalde RBC Roosendaal betere resultaten dan Almere City FC. Misschien waren de tegenstanders van de polderbewoners wel iets sterker. Beide ploegen speelden overigens tegen Heracles Almelo. RBC liep daar tegen haar enige nederlaag in de oefencampagne op (3-1). Ook Almere City FC moest de duimen leggen maar maakte het de Almelors behoorlijk lastig (4-3).

RBC Roosendaal kan waarschijnlijk geen beroep doen op Roel de Graaff. De aanvaller, die in de oefenwedstrijd tegen De Treffers uitviel, kampt nog steeds met lichte liesklachten. Niek Ripson is door de vriendschappelijke schorsing wel speelgerechtigd.

Technisch directeur Jeffrey Kooistra en assistent-trainer Peter van Vossen kijken met meer dan gewone belangstelling uit naar het treffen met hun oud-werkgever. En wij hopen dat de statistieken geen geweld wordt aangedaan

Almere City FC-RBC Roosendaal

Datum: 13 augustus 2010

Tijd: 20.00 uur

Plaats: Mitsubischi Forklift-Stadion

Scheidsrechter: E. van de Graaf

Assistent-scheidsrechters: R. Brondijk en R. Meenhuis

Vierde official: K. Burema




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd