RBC langs De Treffers

Gepost door:ForzaRbc // 2010-08-07 00:00:00 // 2670 keer bekeken

RBC Roosendaal heeft haar laatste 'testcase' winnend afgesloten. De Roosendalers wonnen met 4-1 van Topklasser De Treffers.

Ralf Seuntjes opende na ruim tien minuten de score. De Treffers kwamen op gelijke hoogte door een gemakkelijk gegeven strafschop. Net voor rust kwam RBC weer op voorsprong. Ralf Seuntjes legde af op Melvin de Leeuw die prachtig uithaalde en de bal via de binnenkant van de paal in het doel zag belanden.

In de tweede helft had RBC het moeilijk met de Topklasser en mocht het enkele keren de handen dichtknijpen dat De Treffers niet op gelijke hoogte kwamen.

In de slotfase liep RBC nog uit naar een hogere score. De pas 16-jarige Nuytinck, die er net was ingekomen, haalde prachtig uit na afleggen van Seuntjes.

Vlak voor tijd werd het 4-1 nadat Seuntjes samen met Pollemans op de doelman afgingen en Seuntjes aflegde op Pollemans die simpel kon binnen tikken.

Toch kreeg RBC in deze wedstrijd twee tegenslagen te verwerken. In de achtste minuut moest Roel de Graaff met een liesblessure naar de kant. Vier minuten voor de rust liep Niek Ripson tegen een rode kaart aan na een opstootje met Erwin Koen van De Treffers.

RBC kan tevreden terugkijken op haar oefencampagne. Hoewel de tegenstanders niet allemaal even indrukwekkend waren resulteerde de voorbereiding in zeven zeges, n gelijkspel (zeer verdienstelijk tegen FC Vaslui) en een nederlaag tegen eredivisionist Heracles Almelo. Doelcijfers: 52 voor en 6 tegen. In vijf wedstrijden werd de nul gehouden.