Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC A1 strijdend ten onder in Venlo

Gepost door:Werner // 2010-05-15 00:00:00 // 2803 keer bekeken

Het is RBC A1 niet gelukt vanmiddag om degradatie naar de 3e divisie te voorkomen. In een onderling beslissend duel tegen VVV Venlo A1 moest de Roosendaalse ploeg zich gewonnen geven na een goal zo'n 10 minuten voor tijd voor de thuisclub. RBC is door deze nederlaag gedegradeerd naar de 3e divisie en dat kwam hard aan in het RBC kamp.

Eigenlijk is het nog een wonder dat de Roosendaalse ploeg tot aan het laatste moment mee streed in het gevecht om degradatie te voorkomen. Er is dit jaar zoveel gebeurd binnen het elftal, 'n trainer die tussentijds opstapte, een overgroot deel van de spelersgroep die de boel in de steek liet juist op 'n moment dat de ploeg dat niet kon gebruiken, kortom een rampjaar voor RBC, eentje om snel te vergeten.

Nadat vandaag Wouter Prent (de enige 2e jaars met wel de juiste mentaliteit) verhinderd was, Sander Kruis geschorst, bestond het team uit louter 1e jaars spelers aangevuld met maar liefst 6 B1 spelers. Al snel in de wedstrijd was duidelijk dat deze jonge ploeg het heel moeilijk zou gaan krijgen tegen de fysiek sterkere tegenstander. De Limburgers waren net dat beetje meer geslepen dan de gasten, maar toch echt tot doelgevaar kwam het eigenlijk niet. Het spel werd gekenmerkt door veel foute passes aan beide zijden. RBC zelf kwam eigenlijk aanvallend in de 1e helft er niet aan te pas, sporadisch kwam het wel voor het doel maar echt in verlegenheid kon het de VVV doelman niet brengen. Aan de andere zijde was dat idem zo tot aan de voorlaatste minuut toen het de score leek te openen maar scheidsrechter Hitz keurde op advies van zijn assistent de goal af waardoor beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.

Na de rust moest RBC alles op de aanval gaan gooien. Aan een gelijkspel had het immers niets dus wisselde coach Marco Jalink de onzichtbare Masoud Osmanie voor Hakan Aksoy waardoor Sandro Arizo voor meer gevaar moest gaan zorgen vanaf de linkerflank. Er kwam meer strijd in de ploeg van RBC en na 10 minuten in de 2e helft leek het zelfs op voorsprong te komen toen Ruben Hollemans een vrije trap van dichtbij richting het doel verlengde maar tot ontsteltenis van alles wat RBC was wist de doelman zich nog voor het schot te werpen. Dit was tevens meteen het laatste wapenfeit van Roosendaalse kant. De tijd begon te dringen en VVV wist daar zeer goed, zij het in negatieve zin, gebruik van te maken door veelvuldig getreuzel bij spelhervattingen. RBC liet zich hierdoor iets van de wijs brengen, wilde te gehaast gaan spelen waardoor er ook onnodige overtredingen vielen en juist uit een daarvan werd uiteindelijk het vonnis over de gasten geveld. Een vrije trap 10 minuten voor tijd werd keurig binnen de 16 gedraaid waar juist een VVV speler nog net het puntje van zijn schoen kon zetten waardoor hij Matthew Lentink kansloos liet. RBC probeerde in de resterende en toegevoegde tijd nog wel iets terug te doen maar daarvoor zou het 2x moeten scoren terwijl het geloof eigenlijk na die 1-0 volledig was vervlogen zodat na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hitz degradatie een feit was.

Door die belachelijk nieuwe regeling van de KNVB waardoor er nu 2 ploegen uit de 1e divisie meteen naar de 3e divisiedegraderen, is het nu uithuilen en opnieuw beginnen voor de A1 van RBC. Werd er voor aanvang van het seizoen nog stiekem gehoopt dat dit team weleens hoge ogen kon gaan gooien in de race voor het eredivisieschap, nu aan het eind van ditzelfde seizoen zijn we helemaal bij af en kunnen we opnieuw gaan bouwen aan een team wat misschien volgend seizoen wel de bereidheid heeft om er voor elkaar te staan, die zichzelf misschien niet zo van die ego-trippertjes voelen zoals er dit seizoen een stel tussen zaten. De jongens die het de laatste weken hebben moeten doen, die kun je niets verwijten die hebben er echt alles voor gegeven voor wat er nog te redden viel die verdienen enkel een groot compliment dat ze dit nog hebben kunnen opbrengen, maar het was niet genoeg, helaas we zaten er desondanks toch dichtbij. Tot volgend seizoen.

Bij dezen wil ik tevens RBCfans.nl enorm bedanken dat ze mij de gelegenheid weer hebben gegeven om dit seizoen het nieuws en verslagen van de jeugdopleiding RBCop de site te kunnen zetten. Nogmaals hartelijk dank daarvoor.
Adje




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd