Erop of eronder voor RBC A1

Gepost door:Werner // 2010-05-14 00:00:00 // 2789 keer bekeken

Het wordt morgen (zaterdag 15 mei) wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor RBC Roosendaal A1. In Venlo moet het de finale gaan spelen van de play-offs tegen degradatie naar de 3e divisie. RBC wist na de overwinning van vorige week op Excelsior Maassluis dat er nog 1 horde genomen dient te worden om die zo gehate degradatie naar de 3e divisie te voorkomen. Daar ook VVV Venlo A1 zijn 1e wedstrijd tegen het inmiddels uitgespeelde Excelsior Maassluis wist te winnen (2-0) rest er voor de Roosendaalse ploeg enkel maar de overwinning in Limburg. Elke andere uitslag en het is over en uit.

Gezien de laatste weken lijkt het of RBC eindelijk de schroom van zich afgegooid heeft. Na de knappe overwinning in de laatste competitiewedstrijd bij MVV A1 trok het afgelopen zaterdag die lijn door tegen mede degradatiekandidaat Exc. Maassluis, echter was het voetbal na rust niet je van het, maar in deze fase van het seizoen is enkel het resultaat belangrijk en een kniesoor die daar verder op let. VVV Venlo, wat een paar weken geleden nog troosteloos onderaan stond en zogoed als veroordeeld was om de gang naar de 3e divisie te maken, heeft zich knap uit de moeilijkheden weten te werken na 3 overwinningen op rij. Twee in de competitie (Feyenoord A2 7-2 en Helmond Sport A1 0-3). In de competitie pakte RBC de meeste punten van de tegenstander van morgen. Uit in Venlo werd het 1-1 en in de thuiswedstrijd waren de oranje hemden met 4-1 de sterkere. Echter mag er niet van onderschatting uitgegaan worden. VVV is in opmars en zal zeker na de midweekse overwinning op Exc. Maassluis er alles aan gelegen zijn om ook zaterdag de punten in huis te houden. Voor RBC de taak dus om daar een stokje voor te steken.

De wedstrijd wordt gespeeld in Tegelen en begint om 14.00 uur. Bij RBC is Sander Kruis afwezig vanwege een schorsing.
Wij wensen RBC A1 uiteraard heel veel succes toe en wie weet kan er om kwart voor 4 morgen een klein feestje gebouwd worden.