RBC A1 naar finale play-off's na winst op Excelsior Maassluis

Gepost door:Werner // 2010-05-08 00:00:00 // 2642 keer bekeken

RBC A1 speelt volgende week zaterdag in Venlo in de finale van de play-off's na een zwaar bevochten overwinning op Excelsior Maassluis vanmiddag op Sportpark Meilust. Het werd na 90 minuten een 1-0 overwinning voor de Roosendalers door een doelpunt van Jazir Gill.

RBC A1 - Excelsior Maassluis A1 stond bol van de spanning. Vooral bij RBC lag de druk enorm hoog temeer omdat in de reguliere competitie de gasten uit het Westland tot twee keer toe te sterk bleken te zijn. Vanmiddag stond er niets anders dan een overwinning op het spel, elke andere uitslag zou einde verhaal betekenen voor RBC en dat hebben de spelers zich goed in de oren geprent. Vanaf het eerste fluitsignaal vloog de thuisploeg erin en werd er gestreden voor elke meter. RBC kreeg in de beginfase wat kansjes maar daar bleef het ook bij tot aan de 15e minuut toen Jazir Gill een aanval onderschepte en zelf doorstoomde via de zijlijn richting het doel. Vanaf zo'n 20 meter haalde de verdediger volgens uit en zag de bal boven de doelman tegen de touwen ploffen. RBC op voorsprong en nu was het zaak om niet te gaan verslappen maar om snel de bevrijdende 2e treffer te scoren. Excelsior Maassluis was even aangeslagen maar wist zich snel te herpakken zodat het een boeiende open stijd bleef. Kort na de openingstreffer leek RBC op rozen te komen toen Pepijn Veerman de bal vanaf de achterlijn doortikte op Masoud Osmanie maar diens inzet was veel te slap om de goede doelman van de gasten te verontrusten. Vlak voor rust kreeg RBC dan alsnog bijna zijn broodnodige goal cadeau gedaan maar nu ontbrak het aan dat beetje geluk toen een verdediger na een vrije trap van Sander Kruis de bal totaal verkeerd raakte maar tot zijn opluchting deze via het hoofd van de doelman over het doel zag dwarrelen. Een grotere voorsprong zou zeker gezien het spelbeeld in de 1e helft dik verdiend zijn geweest voor RBC maar nu moest de thuisploeg met een 1-0 ruststand genoegen nemen.

Na de rust zagen we een totaal andere wedstrijd. RBC moest steeds meer het initiatief overlaten aan de gasten en kwam zelf niet veel meer aan voetballen toe. Vooral dit laatste moet de ploeg zich aanrekenen, er werd veel te nerveus gespeeld en de ploeg kreeg het maar niet voor elkaar om de bal even in de ploeg te houden. Excelsior Maassluis ontwikkelde een veldoverwicht mede door de noodgedwongen wissels want verlies betekende ook voor de Westlanders einde verhaal, maar RBC bleef goed overeind en dat was mede te danken aan de absolute uitblinker deze middag, B-speler Ruben Hollemans die in het centrum van de verdediging zich ontpopte als een grote sta in de weg voor de vice topscorer van de 1e divisie dit seizoen. Naarmate de tijd vorderde was de spanning aan de zijlijn bijna om te snijden en door het gehaaste onzorgvuldige spel van RBC was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker die er ook bijna zou gaan vallen ware het niet dat Matthew Lentink zich kort voor tijd tot het uiterste moest strekken om de bal uit het doel te kunnen tikken. Na de gebruikelijk extra minuten vond de goed leidende scheidsrechter Chahid het mooi geweest en vielen de dolgelukkige RBC spelers elkaar in de armen nadat de eerste horde om degradatie naar de 3e divisie te voorkomensuccesvol was genomen. Voor Excelsior Maassluis waren de druiven zuur, zij zullen volgend seizoen uit moeten gaan komen in de 3e divisie waar ze in feite niks te zoeken hebben want daar is die ploeg veel te goed voor. Als RBC'er ben je natuurlijk content met deze overwinning maar eerlijkheidshalve was een gelijkspel beter op zijn plaats geweest want beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd maar goed het gaat in deze play-off's puur om de punten en die bleven dus bij RBC.

Woensdag 12 mei worden deze play-off's vervolgd met de wedstrijd VVV Venlo A1 - Excelsior Maassluis. Met meer dan belangstelling zullen wij deze wedstrijd uiteraard gaan volgen, waarna RBC volgende week zaterdag het karwei kan gaan afmaken in Venlo, maar dan moet er wel gewonnen worden of in het gunstigste geval mocht VVV woensdag punten verspelen, gelijk gespeeld worden. Het belooft wederom een spannende week te gaan worden.