RBC A1 opent de play-off's tegen Excelsior Maassluis A1

Gepost door:Werner // 2010-05-04 00:00:00 // 2772 keer bekeken

RBC A1 opent zaterdag 8 mei a.s. de play-offs voor degradatie naar de 3e(!) divisie, met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis A1. De winnaar van deze wedstrijd speelt daarna op zaterdag 15 mei tegen de andere deelnemer in deze reeks VVV Venlo A1.

Deze play-offs zijn nodig omdat alle 3 de ploegen in de competitie geindigd zijn met 17 punten uit 22 wedstrijden. Alleen de winnaar van deze serie wedstrijden zal degradatie naar die gevreesde 3e divisie bespaard blijven. Het speelt dan een promtie/degradatiewedstrijd, dus blijft de kans aanwezig, mocht dit RBC zijn, dat de Roosendalers in de 1e divisie blijven.

Dit vereist wel enige uitleg: Door het samengaan momenteel van veel BVO opleidingen zijn er volgend seizoen te weinig clubs om twee 1e divisies in stand te houden. De KNVB heeft derhalve besloten om volgend seizoen te starten met n 1e divisie. Dit betekent dat de kampioenen van de 2e divisie automatisch promoveren naar die nieuwe 1e divisie. De kampioenen van de 1e divisie A en B promoveren naar de eredivisie. De ploegen die in de bovenste helft van de ranglijst zijn geindigd blijven in de 1e divisie staan, de onderste ploegen komen volgend jaar met uitzondering van plaats 11 en 12 uit in de 2e divisie, en nr 11 en 12 degraderen dus naar de 3e divisie.

Zaterdag starten dus deze play-offs en RBC mag het meteen gaan uitvechten in een thuiswedstrijdtegen Excelsior Maassluis. RBC wat afgelopen zaterdag de laatste strohalm pakte door knap te gaan winnen in Maastricht bij MVV, zal door die opsteker een flinke steun in de rug gekregen hebben. Excelsior Maassluis ging afgelopen zaterdag hard onderuit in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, het werd 0-3 voor de Limburgers. In de competitie waren de Westlanders twee keer de bovenliggende partij dus zal het geen gemakkelijke opgave worden voor de jongens van Frans Vermeulen maar het is wel een mooie kans om revanche te nemen voor die 2 nederlagen. Alleen winst telt voor RBC bij een nederlaag is degradatie een feit, dus ingredinten genoeg voor een spannende wedstrijd.

Wanneer RBC A1 deze wedstrijd wint, speelt het op zaterdag 15 mei de alles beslissende wedstrijd in Venlo tegen VVV A1, bij verlies zaterdag is voor RBC het doek gevallen en speelt het dan volgende week woensdag in Venlo tegen VVV, maar uiteraard gaan wij uit van een positief resultaat temeer omdat we geen keus hebben en de jongens afgelopen week aangetoond hebben dat ze kunnen knokken en dat ze als team dansterk kunnen operen. De wedstrijd in Bergen op Zoom begint om 14.30 uur en hopelijk kan het elftal de steun gebruiken van veel RBC supporters.

Programma play-offs:
08 mei: RBC A1 - Excelsior Maassluis A1 (wedstrijd 1)
12 mei: VVV A1- verliezer wedstrijd 1
15 mei: VVV A1 - winnaar wedstrijd 1 (RBC A1)
of:
15 mei: Winaar wedstrijd 1 ( Excelsior Maassluis) - VVV A1

Als er na deze play-off reeks een gelijke stand is dan degraderen zowel RBC als Excelsior Maassluis naar de 3e divisie omdat er dan uitgegaan wordt van het doelsaldo en dat is ruim in het voordeel van VVV.

Doelsaldo:
VVV -12
RBC - 24
Exc. Maassluis - 35




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd