Overwinning A1 bij MVV voelt als 'n kampioenschap

Gepost door:Werner // 2010-05-01 00:00:00 // 2689 keer bekeken

RBC A1 heeft de allerlaatste strohalm gepakt om directe degradatie te ontlopen. Vandaag werd de o zo zeer belangrijke uitwedstrijd bij MVV met 1-2 gewonnen. Door het verlies thuis van Excelsior Maassluis (0-3) tegen Fortuna Sittard en de winst van VVV Venlo bij Helmond Sport (0-3) zijn alle 3 de degradatiekandidaten met exact hetzelfde aantal punten geindigd zodat een nacompetitie straks moet gaan uitwijzen wie er degradeert naar de 3e divisie.

De voortekenen voor RBC A1 voorafgaand aan deze wedstrijd waren wederom weer eens niet al te gunstig. Afgelopen week besloot een viertal spelers er onmiddelijk de brui aan te geven nadat bekend was geworden dat ze volgend seizoen niet verder zouden gaan bij de jeugdopleiding. Deze beslissing van die gasten om dan maar meteen het bijltje erbij neer te gooien vind ik ronduit gezegd schandalig met deze belangrijke wedstrijd in het vooruitzicht waar voor RBC veel op het spel stond, als je dan 'n vent bent had dan vandaag laten zien dat RBC het verkeerd had gezien, maar de heren kozen voor de gemakkelijke oplossing, triest en misschien anderzijds meteen de redding voor het team, want nu stond er wel een elftal op het veld dat wilde knokken totaan de laatste snik.

RBC wist gehavend zoals het nu aan de wedstrijd begon wat er te doen stond, alleen winst zou tellen elke andere uitslag zou degradatie betekenen. Vanuit het verre Maasstricht bleef het gedurende de 1e helft akelig stil dus op 'n gegeven moment zelf maar aan het bellen geslagen zeker nadat ik van 'n goede vriend de ruststand van Exc. Maassluis - Fortuna Sittard tehoren gekregen had (0-2). Na veel tussenstations dan eindelijk contact met Dhr Prent en vanaf toen heeft de telefoon hier niet meer stil gestaan. RBC was door een buitenspel doelpunt op achterstand gekomen maar nog voor rust wist het door een goal van Lars de Voogd de stand in evenwicht te brengen. De 2e helft was koud bezig of de Roosendalers kwamen zelfs op voorsprong. De 2e en na wat later bleek de winnende treffer kwam op naam van Sander Kruis. Daarna golfde het spel op en neer maar RBC was geenszins van plan om deze kostbare voorsprong nog uit handen te geven en leek het zelfs nog uit te gaan lopen naar een geruststellende 3e treffer maar Masoud Osmanie kon enkel door een overtreding gestopt worden door de Maastrichtse doelman die voor die actie meteen de rode kaart kreeg. De toegekende vrije trap leverde echter niks meer op zodat de mannen van Frans Vermeulen uiteindelijk de dik verdiende overwinning binnen sleepten.

Vorige week leek RBC A1 afgeschreven te zijn, vandaag liet het echter zien dat er met de juiste instelling wel resultaat geboekt kan worden. Nu wacht er een loodzware nacompetitie met VVV Venlo en Excelsior Maassluis maar het vertrouwen bij de begeleiding is enorm gestegen na de prestatie van vandaag met dit team en acht zich zeker niet kansloos in deze extra missie. Maandag wordt het programma bekend gemaakt door de KNVB en wij zullen dit met uiterste belangstelling volgen, RBC A1 heeft dit seizoen al diverse dreunen gekregen maar is nog steeds niet knock-out gegaan, zullen we hem dan zelf maar uitdelen aan 'n ander, het zou een mooi scenario zijn van een onwezelijk seizoen waarin ik me niet meer durf te wagen aan voorspellingen.

RBC B1 moest noodgedwongen door de situatie bij de A1 met maar liefst 7 C spelers naar Venlo afreizen. Na een achterstand van 2-0 bij rust wist het team zich netjes terug te knokken naar een 2-2 eindstand.

RBC C1 heeft het meest te lijden gehad vandaag van alle verschuivingen en dat bleek inNijmegen des temeer. RBC verloor er enigszins geflatteerd met 4-0 van NEC / FC Oss C1

RBC C2 speelde in de domstad en maakte er samen met FC Utrecht C2 een waar doelpuntenfestijn van alleen viel de uiteindelijke score in het voordeel van de thuisploeg uit, het werd 5-4.

RBC D1 speelde een vooruitgeschoven wedstrijd in Kerkrade tegen Roda JC D1 en won er met 1-2. Ook een mooie afsluiting voor het team van Gijs v/d Bom.