Rode lantaarn voor RBC A1 na opmerkelijke winst VVV

Gepost door:Werner // 2010-04-24 00:00:00 // 2871 keer bekeken

Dat er op het eind van 'n seizoen vaak de meest opmerkelijke uitslagen vallen bleek vandaag maar weer eens. De nummer laatst VVV Venlo A1 dat tot nu toe slecht 2 wedstrijden wist te winnen, verpulverde vandaag Feyenoord A2 met maar liefst 7-2! Blijkbaar hebben de Rotterdammers iets met ploegen die ergens om strijden, waardoor RBC na de nederlaag tegen FC Den Bosch (1-3) naar de laatste plaatsis gezakt met nog 1 wedstrijd te gaan.

RBC wist dat het moest winnen tegen FC Den Bosch wilde het 'n kansje hebben voor lijfsbehoud, maar de ploeg uit de Brabantse hoofdstad was simpelweg de betere ploeg en won vrij simpel op een warm en goed bezet Sportpark Meilust. RBC speelde vooral voor rust veel te gehaast en probeerde met lange ballen spits Pepijn Veerman te bereiken maar die kon er 9 van de 10x helemaal niks mee doen, kortom er was van enige opbouw totaal geen sprake, de middenvelders hadden net zo goed kunnen gaan klaverjassen het enige wat ze zagen waren projectielen die over hen heen vlogen. FC Den Bosch was vooral in de 1e helft de voetballende ploeg en het was puur aan Matthew Lentink te danken dat het al geen 0-4 bij rust stond. De doelman van de B1 redde een paar maal schitterend op inzetten van de tegenstander maar moest zich toch 1x gewonnen geven waardoor beide ploegen met een 0-1 stand aan de thee gingen.

In de 2e helft ging RBC meer voetballen en kwam het zelfs verdiend op gelijke hoogte. Een vrije trap van Wouter Prent werd prima binnen gekopt door Pepijn Veerman. Het publiek ging zich opmaken voor een fel slotoffensief, concurrent Excelsior Maassluis stond immers met 2-0 achter bij de Graafschap dus bij winst zou RBC goede zaken kunnen doen, maar de spanning was blijkbaar dus zodanig groot binnen het team dat het weer terugzakte in het lange halen snel thuis voetbal. FC Den Bosch profiteerde hier goed van en binnen een tijdsbestek van 10 minuten was de wedstrijd gespeeld. Eerst kreeg de spits van de gasten veel te veel tijd om zich vrij te spelen en even later deelde het de genadeklap uit door de 1-3 binnen te schieten, wedstrijd closed.

RBC moet zich nu zien te hervinden om de laatste wedstrijd uit tegen MVV in winst om te kunnen zetten maar door de overwinning van VVV vandaag wat in punten nu gelijk staat met de Roosendalers doch een veel beter doelsaldo heeft lijkt het welhaast een schier onmogelijke opgave te wordenvolgende week, maar wie weet er gebeuren nou eenmaal rare dingen elk jaar weer aan het eind van het seizoen.

RBC B1 heeft zijn laatste thuiswedstrijd van deze competitie in winst afgesloten. Na een ruststand van 0-1 na een belabberde 1e helft liep het in de 2e helft over tegenstander Fortuna Sittard heen en won het uiteindelijk met 4-1. RBC B1 staat op een keurige 7e plaats en bij winst volgende week bij VVV kan het zelfs als 6e eindigen. Het kan verkeren, 'n paar maanden terug was het nog 1 van de degradatie kandidaten, nu een stabiele middenmoter.

RBC C1 ging in de allerlaatste minuut onderuit tegen Feyenoord C1. RBC mistte in deze wedstrijd zelfs 'n strafschop (RBC en strafschoppen dit seizoen... ) en het leek uiteindelijk uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, echter op het scheiden van de markt sloeg het noodlot toe.

RBC C2 wist weer eens een wedstrijd te winnen. Het was het enige team dat uit speelde, in Tilburg tegen Willem II/RKC C2 werd het 1-2 door doelpunten van Bart Nieuwkoop en Hakan Patan.

RBC D1 speelde tegen Helmond Sport D1 en won de wedstrijd met 3-2. RBC gaat dit seizoen afsluiten met een plaatsje in de middenmoot en dat is gewoon goed te noemen.

RBC D2 speelde tegen Roosendaal D1 en leek af te stevenen op een monster nederlaag. Binnen no-time stond het 0-3 voor de gasten maar RBC herpakte zich en wist zich terug te knokken tot 2-3 maar daar bleef het bij.