Voorbeschouwing RBC-sc Cambuur

Gepost door:Remy // 2010-04-21 00:00:00 // 2658 keer bekeken

RBC speelt aanstaande vrijdag de laatste officile wedstrijd van het seizoen. De competitie wordt afgesloten met een thuisduel tegen nummer twee sc Cambuur. Voor meerdere spelers zal het bovendien de laatste wedstrijd in het oranje-wit betekenen.

De ploeg van trainer/coach Rini Coolen, momenteel elfde op de ranglijst, zou in het beste geval de competitie als tiende kunnen beindigen. Bij puntverlies zou RBC echter ook nog een aantal plaatsen kunnen zakken. Degradatiezorgen zijn er gelukkig niet voor de Roosendalers. Wat dat betreft wordt het vrijdag vooral een spannende avond voor FC Oss, Telstar en Fortuna Sittard. Ook voor tegenstander Cambuur staat er weinig op het spel. De ploeg van Stanley Menzo staat vast op de tweede plaats en het zal de Friezen er alles aan gelegen zijn om heelhuids aan de play-offs te kunnen beginnen. Vorig seizoen was Cambuur op die manier al erg dicht bij promotie naar de eredivisie, ware het niet dat Roda JC de strafschoppenserie won na het derde en beslissende duel.

Vorige speelronde
Cambuur behaalde vorige week in eigen huis een relatief gemakkelijke zege tegen Helmond Sport. Al vroeg in de wedstrijd opende Maachi de score, waarna de thuisploeg het rustig aan deed. Helmond kreeg wel kansen, maar spits Voskamp had zijn dag niet en miste een aantal grote mogelijkheden. In de tweede helft werd het door een eigen goal ook nog 2-0, waarna de wedstrijd was gespeeld.

RBC kwam tegen Go Ahead Eagles ongelukkig op achterstand toen Toet zijn eigen doelman Koetsier passeerde. De Groot verdubbelde de marge, maar uit een hoekschop van Remacle zette Toet zijn fout recht, waardoor het nog enigszins spannend kon worden in De Adelaarshorst. Meteen na rust liet Reimerink echter de 3-1 aantekenen voor de thuisploeg, waarmee het geloof in een resultaat was verdwenen bij de Roosendaalse ploeg.

Vorige ontmoeting
Op bezoek bij sc Cambuur wist RBC eerder dit seizoen een verdiend punt uit het vuur te slepen. In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Christianen moest redding brengen op een kopbal van Jansen. Maar ook Remacle en Chery waren dicht bij een doelpunt. In de 35e minuut maakte Van Driel een lichte duwfout op De Vries. Meestal wordt dit soort overtredingen over het hoofd gezien maar scheidsrechter Van Sichem floot voor een strafschop. De Visscher liet Christianen kansloos en de Friezen konden met een 1-0 voorsprong gaan rusten.


In de tweede helft leek RBC iets tammer. Grote kansen voor Cambuur waren er echter ook niet. Aan RBC-zijde was Chery enkele malen gevaarlijk. Een goed genomen vrije trap werd ternauwernood door Meul uit de kruising getikt. Twee minuten later moest de Cambuur-goalie weer redding brengen op een goed geplaatste bal van dezelfde Chery. De Friezen dachten voldoende te hebben aan hun 1-0 voorsprong, maar kwamen bedrogen uit. Met nog n minuut officile speeltijd belandde een door Van Driel genomen vrije trap voor de voeten van Nelson. Die twijfelde niet en schoot de bal in het Cambuur-doel.

Ex-spelers
Danny Guijt speelde vier jaar in het RBC-shirt, waarvan vooral het seizoen 2006/2007 velen zal bijblijven. De aanvallende middenvelder was toen goed voor liefst vijftien treffers. Sinds vorig seizoen beproeft hij zijn geluk in Friesland, waar hij een vaste basisplaats heeft. Sinds dit seizoen heeft Guijt gezelschap van Kevin Diaz. De Franse aanvaller vertrok na n jaar RBC naar FC Eindhoven, waar hij in twee seizoenen voldoende indruk maakte om een flinke stap vooruit te zetten. Diaz is voornamelijk invaller, maar komt desondanks bijna alle duels in actie. Hij scoorde bovendien vier doelpunten voor de Friezen.

Bij RBC heeft Tjaronn Chery een Cambuur-verleden. De van FC Twente gehuurde middenvelder werd de tweede helft van het vorige seizoen door de Tukkers uitgeleend aan de Leeuwarders.

RBC Roosendaal-sc Cambuur
Datum: 23 april 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Ketting
Assistent-scheidsrechters: Polman en Van der Pas
Vierde official: Gerritsen




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd