RBC A1 dwingt respect af tegen De Graafschap A1

Gepost door:Werner // 2010-04-17 00:00:00 // 2590 keer bekeken

Flinterdun is het draadje waaraan RBC A1 zich vastklampt om te overleven in de 1e divisie, maar zolang het draadje niet knapt blijf je hopen dat het sterk genoeg is om de eindstreep te halen. Met die wetenschap begon RBC A1 vanmiddag aan de loodzware wedstrijd tegen De Graafschap A1 op een zonovergoten Meilust. De Achterhoekers, die na een belabberde start waar ze zelfs rode lantaarndrager waren, zijn opgeklommen naar een plaats die volgend seizoen recht geeft om in de 1e divisie te blijven spelen, waren er alles aan gelegen om minimaal 1 puntje mee terug naar huis te kunnen nemen.Het verhaal van RBC is inmiddels alom bekend en na de mokerslag van vorige week bij Excelsior Maassluis zou een nederlaag vandaag voor 99,99% degradatie betekenen, maar het team wat het veld betrad was geenszins van plan om zich neer te leggen bij die gedachte en dat was duidelijk te zien deze middag.

RBC - De Graafschap werd een leuke levendige wedstrijd op het kunstgrasveld in Bergen op Zoom. Al na 18 minuten stond RBC met 2-0 voor door doelpunten van Pepijn Veerman en Illyas Chouabi. Doch voor rust zouden de gasten nog terugkomen toen een corner keihard in het dak van het doel werd gekopt. RBC was even aangeslagen maar wist zich weer snel te herpakken waardoor de ruststand 2-1 bleef voor de thuisploeg.

Na de thee werd de wedstrijd er enkel leuker op. RBC bleef geloven in een positief resultaat terwijl De Graafschap er alles aan deed om een nederlaag te voorkomen. Opvallend was dat ondanks de belangen op het veld voor beide teams, het een uiterst sportieve wedstrijd bleef. Halverwege de 2e helft leek RBC loon naar werken te krijgen maar zoals zovaak en het gewoonlijk is bij ploegen die strijden tegen degradatie, ontbreekt het juist dan aan dat beetje geluk. Een vrije trap van Jazir Gill kwam precies op maat op het hoofd van Pepijn Veerman maar die zag tot onsteltenis de bal tegen de lat belanden. Uit de daaropvolgende aanval sloeg het noodlot toeaan de andere kant. Doelman Robin Siep kwam onnodig ver uit zijn doel en i.p.v. de bal richting de Peperbus te schieten koos hij voor de verkeerde oplossing waardoor het voor de spits van de gasten een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schuiven. RBC probeerde daarna nog met alle macht om alsnog de punten binnen te slepen maar het team was leeggeknokt waardoor er uiteindelijk een puntendeling op het scorebord stond bij het laatste fluitsignaal.

RBC had vandaag 3 belangrijke punten kunnen halen maar het mocht niet zo zijn. Echter de manier waarop er gespeeld werd oogste veel waardering bij de aanwezige toeschouwers die een leuke wedstrijd hadden gezien, met een strijdend elftal wat aangetoond heeft eigelijk veel te goed te zijn voor de 3e divisie, maar we hebben nog 2 wedstrijden dus nog 6 punten te verdelen. De achterstand op Excelsior Maassluis bedraagt nu 3 punten, het doelsaldo van RBC is beter dan van de ploeg uit het Westland dus wie weet. Vorige week had ik het over 'n wonder... zou die aswolk boven Europa van die IJslandse vulkaan een voorbode zijn dat wonderen toch bestaan!?

Resterend programma RBC A1 en Excelsior Maassluis A1:
24 april: RBC A1 - FC Den Bosch A1
01 mei : MVV A1 - RBC A1

24 april: De Graafschap A1 - Exc. Maassluis A1 (bijwinstisGraafschap periodekampioen)
01 mei: Exc. Maassluis A1 - Fortuna Sittard A1

Overige uitslagen:
PSV C2 - RBC C2, 11-0 (midweekse wedstrijd)
RBC C2 - Feyenoord C2, 0-5
MVV D1 - RBC D1, 3-2




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd