Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles-RBC

Gepost door:Remy // 2010-04-15 00:00:00 // 2850 keer bekeken

Voor RBC staan deze competitie nog twee wedstrijden op het programma, al valt er voor de Roosendalers niet veel meer te winnen of verliezen. Vrijdag speelt de ploeg van trainer/coach Rini Coolen de laatste uitwedstrijd van het seizoen. In Deventer gaat RBC het opnemen tegen Go Ahead Eagles.

Na de verliespartij tegen Go Ahead vroeg in het seizoen zei Coolen dat RBC verloren had van een titelkandidaat in de Jupiler League. De oefenmeester bleek daarin gelijk te krijgen, want de Eagles eisten de eerste periodetitel voor zich op en bleven ook daarna nog lange tijd in de race. De laatste tijd is echter stilaan de klad erin gekomen voor de ploeg van Andries Ulderink. De laatste drie competitieduels werden zelfs allemaal verloren.

Vorige speelronde
Go Ahead ging vorige week onderuit op bezoek bij het tegen degradatie vechtende Fortuna Sittard. Na negen minuten passeerde aanvaller Suk zijn eigen doelman en in de slotfase van het duel maakte Gommans er 2-0 van.

RBC keek in Maastricht al snel tegen een achterstand aan na een doelpunt van Sillah. Hayen maakte in de negende minuut gelijk vanaf de strafschopstip, maar ook MVV kreeg nog in de eerste helft een penalty. Linssen faalde niet en zette daarmee de 2-1 eindstand op het bord.

Vorige ontmoeting
Go Ahead Eagles was de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het duel leverde een 1-3 nederlaag op waar weinig op af te dingen viel, maar die ook niet nodig was geweest. In de beginfase wisten beide ploegen weinig kansen te creren, al had Go Ahead een licht overwicht. De bezoekers wisten het balbezit echter niet te verzilveren, omdat RBC de zaakjes achterin goed op orde had. Tot de 36e minuut althans, toen het eerste missertje de ploeg meteen fataal werd. Centrumverdediger Ramos dacht de bal over de achterlijn te kunnen laten lopen, maarGerritsen snelde uit de rug van Polak, pikte de bal op en stelde Van der Biezen in staat de score te openen.

Ook na rust had RBC moeite om druk te zetten op het doel van Eagles-goalie Pasveer. De club uit Deventer speelde niet groots, maar kwam amper in de problemen. Na drie wissels begon de thuisploeg aan een slotoffensief. Invaller Schot speelde met n mooie beweging meerdere tegenstanders kwijt en bereikte vervolgens Ars, die de bal even vasthield en aflegde op Boddaert. De voorzet van de jonge middenvelder werd door Ars op doelman Pasveer gekopt, maar in de rebound liet Seuntjens zijn eerste treffer in het betaalde voetbal noteren.

Even was er hoop op een goed resultaat, met de nadruk op 'even'. Twee minuten later deed RBC opnieuw een doelpunt cadeau aan de Eagles. Colak schoot van afstand recht op Koetsier af, maar de doelman had zoveel moeite met de bal dat Van der Biezen de 1-2 kon binnentikken. 'Alle ballen naar voren' was vervolgens het devies voor RBC en dat resulteerde nog bijna in een doelpunt van De Leeuw. Een ziedend schot van afstand ging echter net langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Achterin was de organisatie helemaal weg, waardoor Colak een goal kon toevoegen voor de statistieken.

Ex-spelers
In 2005 was het mede aan Donny de Groot te danken dat RBC directe degradatie kon afwenden. Na zijn zeven goals in een half seizoen wist RBC in de nacompetitie handhaving in de eredivisie veilig te stellen. Een seizoen later speelde hij zes duels (geen doelpunten) alvorens te verkassen naar De Graafschap. Na een avontuur bij AEK Larnaca en wederom een periode bij De Graafschap vertrok hij naar Australi om te gaan spelen voor Newcastle Nets. Afgelopen januari keerde hij terug naar Nederland. De spits tekende voor een half seizoen bij Go Ahead Eagles. Bij zijn debuut, in de kwartfinale van de beker tegen NAC, scoorde hij als invaller twee keer, waardoor Go Ahead de halve finales bereikte. In de Jupiler League vond De Groot pas n keer het net namens zijn nieuwe club.

RBC nam Sjoerd Ars in 2008 voor een geringe transfersom over van Go Ahead. De goalgetter mocht ondanks goede prestaties vertrekken uit Deventer. Over de precieze reden deden beide partijen geen uitspraken. Namens de Eagles scoorde Ars 33 keer in twee seizoenen. Inmiddels heeft de spits ook in Roosendaal zijn waarde bewezen: vorig seizoen was hij goed voor zeventien goals en dit seizoen was het al vijftienmaal raak. RBC heeft Ars inmiddels laten weten dat hij tegen een goed bod mag vertrekken komende transferperiode in de hoop nog wat aan de topscorer te verdienen.

Go Ahead Eagles-RBC Roosendaal
Datum: 16 april 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Adelaarshorst
Scheidsrechter:
Gzbyk
Assistent-scheidsrechters: Buijk en Buiting
Vierde official: Koekoek




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd