Voorbeschouwing MVV-RBC

Gepost door:Remy // 2010-04-08 00:00:00 // 2815 keer bekeken

RBC grijpt voor het derde achtereenvolgende seizoen naast een play-off-ticket. De plaatsen die recht geven op kwalificatie voor het toetje van de competitie zijn uit het zicht verdwenen en het spel dat de Roosendalers tegen AGOVV lieten zien was te slap om een wonder te laten gebeuren, zeker gezien het resterende programma met wedstrijden tegen MVV, Go Ahead Eagles en sc Cambuur.

Vrijdag wacht eerst de uitwedstrijd tegen MVV. De club uit Maastricht heeft, nadat de Limburgers een punt aftrek kregen, n punt minder dan RBC met een wedstrijd meer gespeeld. Eerder dit seizoen werd hoofdtrainer Fuat Capa al vervangen door Ron Elsen. In Limburg maakt men zich echter meer druk om het voortbestaan van de club dan om de sportieve prestaties. De spelers van MVV kregen al twee maanden geen salaris uitbetaald en daarom weigerden zij afgelopen woensdag te trainen. MVV zou direct vijf ton nodig hebben om het seizoen af te kunnen maken. Op de lange termijn zou zelfs twee miljoen vereist zijn om financieel gezond te worden. Als er op korte termijn geen oplossing komt, dan dreigt surseance van betaling of zelfs een faillissement.

Desondanks zal MVV proberen de goede reeks in thuiswedstrijden voort te zetten. De laatste zes duels bleef MVV ongeslagen in De Geusselt. Op vreemde bodem wisten de Limburgers overigens nog niet te winnen in het jaar 2010.

Vorige speelronde
MVV boekte vorige week een thuisoverwinning op sc Cambuur en gaf daarmee De Graafschap de gelegenheid om middels een overwinning op Go Ahead Eagles de titel in de Jupiler League voor zich op te eisen. Na negen minuten had voormalig RBCer Guijt de club uit Leeuwarden nog wel op voorsprong gezet, maar een andere oude bekende, Sillah, trok de stand al snel recht tegen de Friezen, die al na vijf minuten met tien man waren komen te staan wegens een rode kaart voor Rustenberg. In de tweede helft kwam de thuisploeg op 2-1, toen oud-MVVer Van Boxel de bal achter zijn eigen doelman werkte.

RBC speelde een draak van een wedstrijd tegen een beter AGOVV. De Roosendalers hadden niets in te brengen tegen de ploeg van John van den Brom en leden een terechte 0-2 nederlaag. Chadli en Ofrany maakten de goals. Namens RBC miste Polak (bij een 0-1 stand) een strafschop; de vijfde misser vanaf de stip voor RBC dit seizoen.

Vorige ontmoeting
RBC boekte tegen MVV de eerste thuiszege van het seizoen. Na een kwartiertje 'aftasten' werd RBC langzaamaan de betere. In de 21e minuut werd een mooie combinatie tussen Schot en Ars schitterend afgerond door laatstgenoemde. De spits krulde de bal van afstand voorbij Boffin in de kruising. Vijf minuten later moest MVV noodgedwongen verder met tien man. Middenvelder Daemen beging een overtreding op Schot en had even daarvoor al geel ontvangen wegens commentaar op de leiding. Er kwam veel ruimte voor RBC, maar de Roosendalers wisten daar voor de pauze nog niet van te profiteren.

Na rust liet RBC de Limburgers niet ver over de middenlijn komen en ging het op zoek naar de gaten in de Maastrichtse verdediging. De thuisploeg liet de bal het werk doen, legde mooie combinaties op de mat, won veel duels en 'tweede ballen' en dacht na een uur de dikverdiende 2-0 te scoren. Schot vond de mee opgekomen Polak, die de bal keurig voorbij Boffin legde. Scheidsrechter Makkelie had echter buitenspel geconstateerd, waar absoluut geen sprake van was. Niet veel daarna gooide Polak het duel alsnog in het slot. De routinier verzond een vrije trap naar de verre hoek, buiten bereik van Boffin. De ploeg van Coolen wist dat er nog meer in zat en de aanvalsdrang bleef onverminderd aanwezig. Dat resulteerde in een -wederom prachtig- derde doelpunt. Een lange bal van Polak werd goed gecontroleerd door Ars, die de doelman omspeelde en het lege doel moeiteloos wist te vinden. Na een mooie aanval had de goed ingevallen Nelson zelfs de 4-0 op de schoen, maar zijn schot strandde op de paal.

Ex-spelers
Umut Gndogan trainde als 17-jarig talent enkele maanden mee bij MVV, dat hem wegplukte uit de jeugdopleiding van Anderlecht. Zonder een officile wedstrijd gespeeld te hebben vertrok de aanvallende middenvelder echter weer. Het Turkse
Genclerbirligi legde hem voor twee seizoenen vast.

Ebou Sillah speelde twee periodes voor RBC en is nu bezig aan zijn derde jaargang bij MVV. De aanvaller, afkomstig uit Gambia, miste een groot gedeelte van het seizoen vanwege knieproblemen. Inmiddels is hij weer fit en de laatste weken pakt hij zijn minuten mee. Sillah scoorde n keer in zestien duels.

MVV-RBC Roosendaal
Datum: 9 april 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Geusselt
Scheidsrechter: Sanders
Assistent-scheidsrechters: Janson en Van der Hilst
Vierde official: Kret




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd