RBC onderzoekt wederom mogelijkheden kunstgras

Gepost door:Remy // 2010-04-02 00:00:00 // 2791 keer bekeken

Binnen drie weken zal duidelijk worden of RBC komende zomer een kunstgrasveld kan aanleggen in het MariFlex Stadion. Vorig jaar onderzocht de club ook de mogelijkheden van een dergelijke mat, maar toen zag men daar vanaf omdat RBC de financiering niet rond kreeg. De aanleg van een kunstgrasveld kost enkele tonnen. 'We hebben een aantal offertes opgevraagd en we zijn nu bezig met financieringsmodellen om te zien of het haalbare kaart is', aldus directeur Jan Pollemans in BN/DeStem.

Pollemans ziet veel voordelen in een kunstgrasveld. 'Je kunt het veel meer belasten dan een normaal veld, waar maar twee keer per week op gespeeld kan worden. Op kunstgras kan dat meerdere keren per dag. Zo zou ons eerste elftal er op kunnen gaan trainen en zouden ook onze jeugdelftallen er hun wedstrijden kunnen afwerken. Bovendien past het in de plannen om ons stadion multifunctioneel te gaan gebruiken.'

Dit seizoen traint het eerste elftal in Bergen op Zoom. RBC onderzoekt nu of dat zo blijft, of dat er volgend seizoen mogelijk in Roosendaal getraind kan worden.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd