Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-AGOVV

Gepost door:Remy // 2010-04-01 00:00:00 // 2739 keer bekeken

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Telstar dreigt RBC voor het derde jaar op rij naast de play-offs te grijpen. Door het puntverlies, en een in vorm verkerend BV Veendam, zijn de Roosendalers naar de tiende plaats gezakt, met vijf punten achterstand op de zo gewenste achtste plaats. Met nog vier duels te gaan, tegen AGOVV, MVV, Go Ahead en sc Cambuur, wordt het erg lastig om die kloof nog te dichten.

Thuis komt RBC nog tweemaal in actie, te beginnen aanstaande vrijdag tegen AGOVV Apeldoorn. De ploeg van trainer John van den Brom bezet momenteel de zevende plaats op de ranglijst met 51 punten uit 32 wedstrijden. Desondanks zal AGOVV nog aan de bak moeten om het felbegeerde play-off-ticket te bemachtigen. Van de laatste vier duels verloor AGOVV er namelijk drie. Daarnaast leunt AGOVV dit seizoen sterk op de goals van Nacer Chadli en Jeremy Bokila, maar de doelpuntenproductie van beide spelers is na de winterstop stilgevallen. Chadli scoorde zelfs nog maar n keer in de laatste veertien duels en Bokila vond in 2010 alleen tegen MVV het net, maar hij deed dat toen wel meteen driemaal.

Vorige speelronde
AGOVV ging vorige week donderdag hard onderuit op bezoek bij BV Veendam. Al na twee minuten mocht Michael de Leeuw, inmiddels topscorer van de Jupiler League, aanleggen voor een strafschop en hij faalde niet. Even later zagen de bezoekers smaakmaker Manucharyan uitvallen met een blessure. De Blauwen konden Veendam niet bijbenen en Wessels tekende, op aangeven van De Leeuw, voor 2-0. Halverwege de tweede helft zorgde De Leeuw zelf voor de derde treffer.

RBC keek binnen twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aan tegen hekkensluiter Telstar. Fafiani (na een assist van doelman Ubbergen) en Plet maakten de goals. Pas in de slotfase konden de Roosendalers wat terug doen. Sjaak Polak schoot vanaf de stip de aansluitingstreffer binnen en in de toegevoegde tijd was Jordan Remacle het meest attent bij een scrimmage: 2-2.

Vorige ontmoeting
Na de overtuigende 0-4 overwinning op FC Emmen leverde ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen RBC de volle winst op. Op bezoek bij AGOVV werd het 0-1. De Apeldoorners hadden de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen en al binnen de minuut miste een kopbal van Mulders op een haar na het doel. Op een schot voorlangs van Chadli na kwam de thuisploeg echter niet meer zo dicht bij een goal, waardoor RBC orde op zaken kon stellen. Jordan Remacle schoot echter op de benen van doelman Postma en ook kansen voor onder anderen Angelo Zimmerman en Cuco Martina gingen er niet in.

In de pauze werd spits Ralf Seuntjens ingebracht, waardoor RBC verder ging in een 4-4-2-formatie. De meeste en beste kansen bleven voor de bezoekers. Zo werden kopballen van Remacle en Seuntjens van de lijn gehaald. Met nog zon half uur te gaan wist RBC dan toch de ban te breken. Sjoerd Ars bereikte Remacle, die de bal door de benen van Postma schoot. De Roosendalers hielden vervolgens zonder al te veel moeite stand.


Ex-spelers
Voormalig RBCer Nyron Wau speelde dit seizoen zestien wedstrijden voor AGOVV. In de winterstop gingen beide partijen echter uit elkaar. De aanvaller kwam een halfjaar op amateurbasis uit in Apeldoorn, maar kreeg daarna geen contract aangeboden, hoewel AGOVV hem graag wilde behouden. Vanwege de penibele financile situatie mocht de club echter niet investeren van de KNVB.
'Ik voel me respectloos behandeld', aldus Wau. 'Ik had van de clubleiding op zijn minst een gesprekje verwacht. Dit is respectloos. Ik heb me toch een halfjaar ingezet zonder geld te krijgen. Dit heb ik in twaalf jaar profvoetbal nog nooit meegemaakt.' Op dit moment herbergen de selecties van AGOVV en RBC geen spelers met een verleden bij beide clubs.

RBC Roosendaal-AGOVV Apeldoorn
Datum: 2 april 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Tulleners
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Schiphorst
Vierde official: Van Wijk




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd