Interviews
Meest recente interviews

B1 pakt punt van koploper, RBC A1 knokt zich terug

Gepost door:Werner // 2010-03-28 00:00:00 // 2696 keer bekeken

RBC B1 heeft koploper FC Utrecht B1 een puntje afgesnoept op Sportpark Meilust. Of beide ploegen hier veel mee opschieten zal aan het einde van de rit blijken. FC Utrecht wil graag naar de eredivisie en voor RBC is het noodzaak om zich te handhaven in de 1e divisie, met die insteek begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Vooral in de 1e helft was de thuisclub niet de mindere van de koploper sterker nog het zou na 15 minuten via een schitterend doelpunt van Mesut Kartal brutaal de leiding nemen. FC Utrecht werd na deze goal wel de bovenliggende partij maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet voor de rust. Na de thee hetzelfde spelbeeld, Utrecht verbeten op jacht naar de gelijkmaker en RBC wat loerde op de counter mogelijkheden, gesteund door de krappe voorsprong die naarmate de wedstrijd vorderde ook de eindstand zou kunnen zijn ware het niet dat scheidsrechter van Diepstraten vlak voor tijd enorm in de fout ging door een buiteling van een FC Utrecht speler in de 16 meter te beoordelen alszijnde een overtreding, dus strafschop voor de gasten uit de Domstad die onberispelijk werd ingeschoten. Bij deze 1-1 eindstand zou het uiteindelijk blijven een resultaat waar beide ploegen tevreden mee kunnen zijn, FC Utrecht speelde niet echt als een koploper en RBC had gegeven wat het in huis had. RBC B1 staat nu op de 8e plaats met 20 pnt uit 19 wedstrijden, echter de nummer voorlaatst Excelsior Maassluis heeft slechts 16 wedstrijden gespeeld en daarin 11 punten verzameld dus is RBC nog niet velig en ware het beter dat de KNVB de stand eens gelijk zou laten trekken want dit gaat dus nergens meer over, het overzicht ben je totaal kwijt bij zo'n stand.

RBC A1 heeft zich prima teruggeknokt in de wedstrijd tegen het sterke Helmond Sport. RBC wat vorige week nog een pak slaag kreeg van MVV wist dat de klok op minder dan 5 voor 12 stond en dat er alles aan gedaan moest worden om alsnog die laatste strohalm te kunnen pakken. RBC begon fel aan de wedstrijd en binnen 3 minuten lag de bal al in het netje middels een fraai doelpunt van Masoud Osmanie maar de goal werd op advies van de assistent-scheidsrechter (die deze middag wel meer als 12e man fungeerde bij H.S.) afgekeurd. Een flinke tegenvaller dus voor de thuisclub en dat zou even later nog erger worden toen Robin Sieb aan de noodrem moest trekken waardoor Helmond Sport een strafschop kreeg en zo op een 0-1 voorsprong kwam. RBC dus weer op achterstand en waar doorgaans dit seizoen de kopjes dan vaak gingen hangen, rechtte het nu de rug en ging verbeten op jacht naar gerechtigheid maar kon het voor rust niet meer scoren. Dit lukte echter wel in de 2e helft en nog snel ook. Sander Kruis werd weggestuurd en ondanks dat de man met devlag weer eens met de arm omhoog stond liet de scheidsrechter nu goed doorspelen waardoor de middenvelder van RBC de terechte 1-1 tegen de touwen joeg. Het spel bleef daarna boeiend er werd gespeeld in een hoog tempo en RBC rook bloed, kreeg mogelijkheden om de score in hun voordeel uit te bouwen maar net dat kleine beetje vernuft ontbrak de ploeg. Daar ook bij de gasten uit Oost Brabant naarmate de wedstrijd vorderde de kracht uit de benen verdween eindigde deze wedstrijd onbeslist waar de thuisclub eigenlijk meer verdiend had. RBC blijft hierdoor op de voorlaatste plaats staan met 1 punt minder dan concurrent Excelsior Maassluis maar ook met een wedstrijd minder gespeeld, doch met de inzet van gisteren en dan hopelijk wel met dat beetje meer geluk dan het nu had, moet het mogelijk zijn om boven die beruchte streep uit te kunnen komen.

RBC C1 speelde gelijk bij NAC C1 het werd in Zundert 1-1, de wedstrijd ADO Den Haag C2 - RBC C2 werd ook in remise afgesloten 0-0 en ook de D2 kwam met een puntje terug uit Breda, bij Jeka D1 werd het 2-2. De wedstrijd MVV D1 - RBC D1 werd niet gespeeld, waarom... ???