Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Telstar-RBC

Gepost door:Remy // 2010-03-25 00:00:00 // 2855 keer bekeken

RBC mag geen kansen meer laten liggen als het zich nog wil kwalificeren voor de play-offs. Tegen Telstar, de nummer laatst in de Jupiler League, moet dan ook gewonnen worden.

Telstar staat momenteel op degraderen, maar bij winst zouden de Witte Leeuwen gelijk kunnen komen met Fortuna Sittard, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld en een slechter doelsaldo heeft, waardoor de rode lantaarn dan naar de Limburgers zou gaan. In februari verving Telstar trainer Edward Metgod door Marcel Bout, maar de prestaties zijn er niet beter op geworden. Telstar verloor de laatste negen wedstrijden op rij, waarvan zeven met het kleinst mogelijke verschil. Op 22 januari won Telstar voor het laatst, toen in eigen huis MVV met 2-1 werd verslagen. De club uit Velsen put mogelijk hoop uit het feit dat Plet weer aan het scoren is geslagen. De topscorer maakte drie doelpunten in de laatste twee wedstrijden. Daarvoor scoorde hij niet in zes opeenvolgende duels.

Vorige speelronde
Telstar bood goed weerstand aan sc Cambuur. In het TATA Steel Stadion duurde het tot de 78e minuut voordat de Leeuwarders de score openden. Na de goal van Maachi maakte De Vries er snel 0-2 van. Vlak voor tijd deed Plet echter wat terug en in de laatste minuut moest een poging van Telstars topscorer van de lijn worden gehaald om de gelijkmaker te voorkomen.

RBC speelde een puike wedstrijd tegen FC Eindhoven. De Roosendalers slaagden er eindelijk in scherp te beginnen en dat betaalde zich uit. Voor rust maakte Ars de 1-0 en vlak na de hervatting verdubbelde Remacle de voorsprong. Via een benutte strafschop van Polak en een rake kopbal van Toet liep RBC uit naar 4-0.

Vorige ontmoeting
De tweede thuiswedstrijd van het seizoen ging met 0-3 jammerlijk verloren. Na een barslechte eerste helft mochten de Roosendalers van geluk spreken dat het bij rust pas 0-1 was in het voordeel van Telstar. RBC kon maar geen grip krijgen op Plet en hij maakte dan ook na 21 minuten de openingstreffer. Na de pauze speelde de thuisploeg wat feller met een schot op de lat van Chery en een kopbal op de paal van Nelson tot gevolg. Dat RBC steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker leidde ertoe dat achterin (nog) meer ruimte werd weggegeven. Met nog tien minuten te gaan werd dat de ploeg fataal. Polak stond verkeerd opgesteld en kopte een hoge bal door, precies in de voeten van Plet, die Koetsier omspeelde en de wedstrijd besliste. In de voorlaatste minuut werd het nog erger. Koetsier zag er niet goed uit bij een vrije trap, waardoor Promes de 0-3 over de lijn kon tikken.

Ex-spelers
Rodney Ubbergen keepte dit seizoen vier wedstrijden voor Telstar, waaronder de laatste twee duels van de Noord-Hollanders. De doelman werd begin dit jaar in genade aangenomen bij de club, nadat hij eerder een disciplinaire straf kreeg omdat hij de clubregels geschonden had. Bij RBC, waarvoor Ubbergen in totaal acht duels keepte, had hij het ook al verbruid bij de toenmalige trainer Rob Meppelink. In augustus 2008 werd de verbintenis van de Amsterdammer zelfs ontbonden.

Telstar-RBC Roosendaal
Datum: 26 maart 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: TATA Steel Stadion
Scheidsrechter: Cairo
Assistent-scheidsrechters: Lapar en Schaap
Vierde official: Van den Helder




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd