RBC A1 fors onderuit tegen MVV

Gepost door:Werner // 2010-03-21 00:00:00 // 2881 keer bekeken

RBC A1 heeft zaterdag wel een fikse draai om zijn oren gekregen van MVV A1. Na een ruststand van 1-2 stond er uiteindelijk na dik 90 minuten een ontluisterende 1-5 op het scorebord, een uitslag die de ploeg voor het grootste gedeelte aan deeigen instelling te danken had.

RBC - MVV begon zo'n 10 minuten later omdat de spelersbus van de gasten uit Maastricht op het verkeerde sportpark stond, maar meteen vanaf de aftrap lieten de Limburgers zien dat ze niet voor figurant naar Brabant gekomen waren. RBC dat zich gesteund wist door 2 overwinningen op rij, kende het belang van deze wedstrijd, maar al snel bleek dat er te veel spelers deze middag niet thuis gaven waardoor het spel van de thuisclub voor het grootste gedeelte niet om aan te zien was. Jammer voor die jongens die wel het belang van deze wedstrijd begrepen en die er wel alles aan wilden doen, maar tegen een goede ploeg als MVV deze middag is het dan vechten tegen de bierkaai. Tot vlak voor rust bleef de stand 0-0 maar daarna sloeg de vlam in de pan. Eerst werd er geheel onnodig een corner weggegeven waardoor de 0-1 op het scorebord kwam, amper bekomen van deze tegentreffer of nummer 2 lag al in de touwen, ditmaal door een grote verdedigingsfout. Toch zou RBC nog voor de thee iets terug doen door een goal van Pepijn Veerman die toch de laatste weken weer het net veelvuldig weet te vinden. 1-2 Ruststand bood natuurlijk perspectief voor de 2e helft maar als je dan zo de deuren opengooit voor de tegenstander, dan heb je weinig recht van spreken na afloop. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten liepen de gasten uit naar een 1-5 score, een regelrechte blamage voor de thuisclub en die score had nog hoger uit kunnen vallen ware het niet dat de Limburgers het op een gegeven moment wel geloofden.

Laatste detail was dat RBC de wedstrijd beindigde met 9 spelers en MVV met 10 man het eindsignaal haalde. Scheidsrechter van Hoogdalem was aan dat laatste wel een beetje debet, hij had gewoon na 90 minuten moeten affluiten bij de 1-5 stand, nu raakten er her en der wat spelers gerriteerd waardoor de wedstrijd dreigde te ontsporen terwijl dat simpel te voorkomen was geweest. Al met al dus een zwarte middag voor RBC A1 wat het lek boven leek te hebben, maar nu weer keihard met de neus op de feiten is gedrukt, als je niet als team opereert, je het niet kunt opbrengen om in te vallen als je dat als wissel wordt gevraagd, dan kun je beter ophoepelen want dan heb je niks bij een BVO opleiding te zoeken. Sommige lui zijn helaas teveel over het paard getild waardoor anderen de dupe worden, dat bleek eens temeer in de wedstrijd tegen MVV.

Overige uitslagen:
ADO Den Haag C1 - RBC C1, 3-1
NAC D1 - RBC D1, 2-1
UNA D1 - RBC D2, 1-1

RBC B1 zag zijn vriendschappelijke wedstrijd tegen DHC niet doorgaan omdat de tegenstander niet kwam opdagen, terwijl RBC C2 een minitoernooi op het KNVB Sportcentrum in Zeist afwerkte, maar daarvan zijn nog geen resultaten bekend.