Dik verdiende overwinning RBC A1, B1 verslaat koploper

Gepost door:Werner // 2010-03-07 00:00:00 // 2980 keer bekeken

Ze hebben er lang op moeten wachten de jongens van RBC A1, maar gisteren (zaterdag 6 mrt) hebben ze dan eindelijk de 2e overwinning van het seizoen in de wacht gesleept en het was nog dik en dik verdiend ook. RBC trof op Meilust naaste concurrent VVV Venlo A1 in een heuse 6 puntenwedstrijd. Wil RBC nog iets van dit seizoen maken mocht het geen punten morsen tegen de Limburgers maar voor de gasten gold namelijk hetzelfde. De wedstrijd RBC A1 - VVV Venlo A1 begon al om 12.30 uur dit om RBC de gelegenheid te geven om op het kunstgrasveld te kunnen spelen waar het spel van de Roosendalers misschien beter tot zijn recht zou kunnen komen dan op het naast gelegen grasveld. De beginfase was voor de gasten uit Limburg zonder dat ze echt voor gevaar konden zorgen. Naarmate de 1e helft vorderde kwam een keihard werkend RBC steeds beter in de wedstrijd en dit resulteerde in de uiteindelijke openingstreffer van de jarige Pepijn Veerman. De 1-0 voorsprong leek meteen de bevrijding voor de thuisclub, vanaf dat moment dicteerde het de wedstrijd en moesten de gasten verder terug in de verdediging. Halverwege de 1e helft werd de score uitgebouwd door een zondagsschot van Ozkan Cakir, terwijl even later Sander Kruis de 3-0 ruststand op het scorebord schoot. Na de rust verslapte RBC geenszins waardoor het een leuke wedstrijd bleef om naar te kijken. VVV ontbrak de kracht om iets terug te kunnen doen in de score, de mokerslag voor rust was keihard aangekomen bij de gasten die wisten dat ze bij een nederlaag stuivertje zouden wisselen met RBC en de rode lantaarndrager zouden gaan worden maar RBC was niet van plan om cadeautjes uit te delen en bleef geconcentreerd en goed spelen. Nadat Jazir Gill de thuisclub op 4-0 had geschoten brak het verzet van VVV in deze sportieve wedstrijd definitief. Dat de gasten nog tot scoren zouden komen kwam door een strafschop terecht toegekend door de scheidsrechter maar daar bleef het verder bij zodat RBC eindelijk weer eens 3 punten aan het totaal kon bijschrijven. Wie weet was deze overwinning juist die prikkel die het team al zolang nodig heeft, laten we het hopen.

De spelers van RBC B1 waren de onterechte nederlaag in Kerkrade een aantal maanden geleden duidelijk nog niet vergeten bij aanvang van de wedstrijd tegen koploper Roda JC B1. Daar werd RBC in de 93e minuut (waar er normaal 80 gespeeld worden !!!!) de das om gedaan en verloor het uiteindelijk met 4-3, dus revanche en niets minder was het uigangspunt bij het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Vijfeijken. RBC wat zich gesteund wist door 2 overwinningen op rij toonde totaal geen ontzag voor de koploper uit Zuid-Limburg en kwam zelfs voor rust op voorsprong door een doelpunt van Ferhat Kaba. Na de rust drong Roda JC sterk aan maar de verdediging van RBC gaf geen krimp, sterker nog de aanvallen van de thuisclub bleven gevaarlijker dan die van de tegenstander en de 2-0 zou eerder gaan vallen zo leek het dan de 1-1 en zowaar het geschiedde. Irvingly van Eijma rondde een voorzet van Ferhat Kaba bekwaam af. RBC op rozenen steeds meer gemor bij de gasten wat doorgaans het spel niet ten goede komt. Vlak voor tijd maakte Pim Francke aan alle illusies van de koploper een eind toen hij vrije doorgang kreeg naar het vijandelijke doel en de doelman kansloos liet. Ook zoals bij de A1 hier een dik verdiende overwinning voor RBC en was de blijdschap bij de spelers enorm ze hadden gekregen wat ze destijds in het zuiden ontnomen was. Zaterdag speelt RBC B1 weer een thuiswedstrijd nu tegen Excelsior Rotterdam B1.

Aan de mooie reeks van RBC C1 is abrupt een eind gekomen. Vitesse/AGOVV C1 veegde met 5-1 de vloer aan met de gasten uit Roosendaal. Waren de Arnhemmers nou zoveel beter vanwege de hoge score.....volgens de begeleiding van RBC dus niet. De nederlaag was gewoon te wijten aan laksmoedig optreden vanRBC. De successen van de laatste maanden hadden een soort arrogantie over het team gelegd en dat merkte je bij de warming-up al volgens teammanager Henri van der Stelt, spelers waren niet scherp en zouden zedat klusje wel even gaan klaren. Vitesse/AGOVV heeft ze meteen weer keihard terug op de wereld gezet met die fikse oorwassing zodat iedereen er nu weer van bewust is dat je zomaar niet freewheelend door een seizoen kunt lopen ook al zet je een mooie serie neer. Volgende week zijn de jongens van C1 competitie vrij zodat ze de accu weer op kunnen laden voor het restant van de competitie.

RBC C2 boekte een keurige overwinning in Haarlem tegen Haarlem C2. Vooraf hadden ze er bij RBC een hard hoofd in of ze wel potten konden gaan breken in groep A na de promotie voor de winterstop, maar zie daar het team van Jos Bogers draait lekker mee in deze voorjaarsreeks. Tegen Haarlem C2 speelde het vooral in de 1e helft het beste spel van dit seizoen en leidde bij de rust met 0-2 door doelpunten van Bas van den Broek en Hakan Patan. RBC had de score nog verder uit kunnen bouwen maar werd wat onzorgvuldig in de afwerking. Doordat Haarlem slecht 1x het net wist te raken, konden de Roosendaalse Boys weer 3 punten bijschrijven aan het totaal.

RBC D1 verloor kansloos met 5-1 bij WillemII/RKC D1, meer informatie is er helaas over deze wedstrijd niet bekend maar voor de stand heeft het weinig gevolgen voor het team van Gijs v/d Bom.

Zelfs 2 strafschoppen waren niet aan RBC D2 besteed, ze werden namelijk beide gemist (jongens kijken teveel naar Sjoerd Ars denk ik), waardoor Baronie D1 uiteindelijk met 2-3 ging winnen op een ijskoud Meilust. Tegen de fysiek sterke ploeg uit Breda gaven onze jongsten goed tegenpartij maar moesten zich uiteindelijk ook vanwege het missen van die 2 buitenkansjes gewonnen geven.