Voorbeschouwing FC Volendam-RBC

Gepost door:Remy // 2010-03-03 00:00:00 // 2960 keer bekeken

Aanstaande vrijdag reist RBC af naar Volendam waar het de plaatselijke FC treft. De Volendammers, vorig seizoen met opgeheven hoofd gedegradeerd uit de eredivisie, zijn bezig aan een dramatische competitie. De club staat op een vijftiende plaats, met 28 punten uit 27 wedstrijden.

Enkele weken geleden gingen FC Volendam en trainer Edward Sturing, die gehuurd werd van Vitesse, per direct en in goed overleg uit elkaar. Johan Steur is aangesteld als vervanger. De laatste zeven wedstrijd wist Volendam niet meer te winnen. Driemaal werd een verlies geleden en vier keer kwam de club niet verder dan een gelijkspel, onder meer tegen Fortuna Sittard en FC Oss.

Ten opzichte van vorig seizoen is de selectie van FC Volendam niet erg veranderd, al is het vertrek van doelman Verhoeven wellicht een fikse aderlating. De Volendammers kregen dit seizoen namelijk al 56 tegendoelpunten om de oren, wat neerkomt op meer dan twee per wedstrijd. Alleen de defensies van FC Emmen en FC Eindhoven moesten meer goals toestaan.

Vorige speelronde
Voor FC Volendam duurde de uitwedstrijd tegen Helmond Sport tien minuten te lang. Na een vroege goal van Kazlauskas maakte Tuyp gelijk voor de Volendammers. Voskamp deelde echter een nieuwe dreun uit, waarna de bezoekers ook nog eens met tien man verder moesten na een rode kaart voor Van Dijk aan het eind van de eerste helft. Desondanks wist de ploeg van Steur via een doelpunt van Sluijter wederom op gelijke hoogte te komen. In de slotfase was er echter geen houden meer aan voor Volendam en Helmond Sport liep uit via treffers van Voskamp, Habraken en Lettinga.

RBC moest een slappe eerste helft tegen BV Veendam bekopen met een 0-1 achterstand bij rust (schitterend doelpunt Kolder). Het tweede bedrijf was beter, maar soepel ging het allerminst. Wel kwamen de Roosendalers al snel op 1-1 via een kopdoelpunt van Hayen. De thuisploeg wist echter niet door te drukken en middels een dubieuze strafschop leek Veendam met de volle buit uit Roosendaal te gaan vertrekken. Zo ver kwam het echter niet, want in de slotfase tikte Remacle de bal binnen bij een scrimmage, waarmee hij een punt redde voor RBC.

Vorige ontmoeting
In een goed gevuld MariFlex Stadion speelden RBC en FC Volendam op 27 november met 2-2 gelijk. Na een matige eerste helft zochten beide ploegen de kleedkamers op met de brilstand op het bord. Een paar minuten na de pauze namen de bezoekers echter uit het niets de leiding. De voorzet werd gegeven vanaf rechts, Hofstede won het kopduel met Hayen en vanaf een meter of veertien viel de bal precies in het hoekje, net buiten bereik van doelman Koetsier. RBC moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Beide partijen maakten veel fouten, maar dat leverde wel een leuke, open tweede helft op.

Het venijn zat echter in de staart van de wedstrijd. Schot, n van de kleinste mannen van het veld, kopte na tachtig minuten de 1-1 binnen uit een hoekschop. RBC rook dat er wellicht nog meer inzat dan een gelijkspel en zocht meteen weer de aanval. Dat deed het team van Coolen iets te enthousiast, want achterin was de organisatie niet meer zoals die moest zijn. Hofstede profiteerde, vier minuten na de 1-1. De aanvaller kreeg veel ruimte, ging met een simpele beweging langs Hayen en passeerde Koetsier voor de tweede keer. RBC knokte zich nogmaals terug. Peters verlengde een vrije trap van Jardim met het hoofd en bezorgde de thuisploeg zo een punt.

Ex-spelers
Paul de Lange kwam tussen 2004 en 2007 drie jaar uit voor RBC. Daarna verruilde de oud-speler van Telstar en Heerenveen de Roosendalers voor een buitenlands avontuur bij het Griekse Veria. Een jaar later ging hij aan de slag bij FC Volendam, waarmee de 29-jarige middenvelder degradeerde uit de eredivisie. Dit seizoen scoorde hij al zeven keer in 21 wedstrijden, waarvan zes penaltys en n rebound na een gemiste strafschop. Onlangs leverde De Lange zijn aanvoerdersband in bij interim-trainer Steur. In de rust van de wedstrijd tegen MVV kreeg De Lange het aan de stok met ploeggenoot Kelvin Maynard. In de ogen van Steur was de woordenwisseling buitensporig, waarop het tweetal voor een week werd geschorst. De Lange wil geen aanvoerder meer zijn zolang Steur aan het roer staat.

FC Volendam-RBC Roosendaal
Datum: 5 maart 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Kras Stadion
Scheidsrechter: Haverkort
Assistent-scheidsrechters: Meints en Vandeursen
Vierde official: Kuik




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd