Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Helmond Sport-RBC

Gepost door:Remy // 2010-02-19 00:00:00 // 2866 keer bekeken

RBC herstelde zich wonderbaarlijk goed van de oorwassing tegen FC Zwolle (6-1). Op bezoek bij koploper De Graafschap kon de ploeg van Rini Coolen dankzij een flinke dosis strijd standhouden (0-0). Vrijdag spelen de Roosendalers de derde uitwedstrijd op rij. Tegenstander is Helmond Sport.

Door het rommelige programma als gevolg van de vele afgelastingen zijn uit de huidige stand weinig conclusies te trekken. Zo hebben FC Zwolle en FC Omniworld al 26 duels achter de rug, terwijl FC Oss pas 22 wedstrijden heeft afgewerkt. Als het gaat om de stand in het minste verliespunten bezet RBC (dat 25 duels speelde) de dertiende positie.

Het is inmiddels bekend dat RBC n van de best presterende ploegen is in uitwedstrijden. Van de dertien uitbeurten tot nu toe werden er slechts drie verloren en werden er liefst zes gewonnen. De doelcijfers (17 voor en 13 tegen) zijn prima, zeker gezien het feit dat zes van de tegentreffers in n wedstrijd vielen. Helmond Sport heeft de helft van zijn twaalf thuisduels in winst weten om te zetten en ging pas drie keer onderuit. Het team van trainer/coach Jurgen Streppel vindt gemakkelijk het net (27 keer), maar heeft verdedigend de zaken niet altijd even goed op orde, getuige de 22 tegengoals.

Vorige speelronde
Helmond Sport speelde zijn laatste wedstrijd op 5 februari. Voskamp, die op de bank begon maar al halverwege de eerste helft inviel, werd de matchwinner met twee goals. Op aangeven van Joppen en nieuwe aanwinst Weijl (gehuurd van Liverpool) legde hij de bal achter FC Zwolle-keeper Boer.

RBC kon in De Vijverberg niet veel meer doen dan tegenhouden. Dat ging de ploeg echter goed af. Er werd keihard gestreden, de organisatie stond en doelman Koetsier bleek niet te passeren. De bezoekers hadden weliswaar wat geluk en hulp van de paal nodig, maar de vreugde om het gelijke spel was er niet minder om.

Vorige ontmoeting
Eerder dit seizoen speelden RBC en Helmond Sport een matige eerste helft in het MariFlex Stadion. Vlak voor de pauze kreeg Ars echter via een penalty de mogelijkheid de thuisploeg op voorsprong te schieten, na hands van een Helmond-speler in het strafschopgebied. Doelman Van Westerop koos echter de goede hoek en keerde de geplaatste, maar niet al te harde trap, waardoor er bij rust een 0-0 stand op de borden stond.

In de tweede helft zocht RBC nadrukkelijker de aanval, terwijl de bezoekers in offensief opzicht weinig klaar speelden. In de 67e minuut viel de verdiende 1-0. Ars gaf mee aan Gndogan, die gemakkelijk langs een Helmondse verdediger glipte, vervolgens een vrije doorgang had en de bal over de uitkomende Van Westerop wipte.
De thuisploeg bleef vervolgens de betere en kon het karwei een paar minuten voor tijd definitief afmaken. Scheidsrechter Cairo constateerde wederom hands en wees naar de stip. Aanvoerder Ars nam zijn verantwoordelijkheid, koos nu de andere hoek, maar zijn schot was simpelweg niet goed genoeg om de inmiddels ingevallen keeper Strijbosch te kloppen. Een minuut later leek het drama compleet te zijn, toen Helmonds topscorer Voskamp een prachtige omhaal scoorde. RBC was echter niet uit het veld geslagen en zette nogmaals aan. Invaller Schot veroverde de bal aan de rechterkant van het veld en schakelde nog een tegenstander uit. Via Angelo Zimmerman kwam de bal terecht bij Chery, die de doorgelopen Schot vrij zette in de zestien. Schot schoot met rechts in de verre hoek: 2-1.

Ex-spelers
Jordan Remacle maakte zijn debuut in het profvoetbal bij het Belgische Racing Genk, waar hij echter niet op veel speeltijd kon rekenen. RKC nam hem over, maar verhuurde hem na n seizoen aan Helmond Sport. Daar kende de aanvaller, zeker statistisch gezien, zijn beste periode. Hij vond in 34 wedstrijden negen keer het net. In de winterstop van het vorige seizoen verhuisde Remacle van RKC naar RBC.

Helmond Sport-RBC Roosendaal
Datum: 19 februari 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Braak
Scheidsrechter: De Goeij
Assistent-scheidsrechters: Janson en Strijker
Vierde official: Bax




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd