Voorbeschouwing 2e seizoenshelft jeugdopleiding

Gepost door:Werner // 2010-01-21 00:00:00 // 2724 keer bekeken

We staan weer aan de vooravond van de 2e seizoenshelft in het seizoen 2009 / 2010 voor de jeugdopleiding. Als de weergoden ons goed gezind zijn dan hervatten de teams zaterdag 23 januari de competities.Vooral voor de A1 en de B1 breken spannende maanden aan. Door de tegenvallende resultaten in het eerste gedeelte van de competitie staan beide teams er ronduit beroerd voor. Vooral de stand van de A1 heeft ons zorgen gebaard temeer omdat het team de grootst mogelijke moeite heeft om te scoren terwijl het toch een paar spelers herbergt die vorig seizoen goed waren voor 3/4 van de totale productie bij de B1. Of het verschil in de A klasse is vele malen groter dan bij de B competitie of de oorzaak moet ergens anders liggen, maar de feiten liegen er niet om. Zaterdag krijgt het de zware uitwedstrijd bij Excelsior Rotterdam te verwerken, een ploeg die op de 3e plaats staat, dus op voorhand een loodzware opgave voor de oranje boys maar kansloos ben je natuurlijk nooit mits je met de goede instelling het veld inkomt en ik neem aan dat de jongens zich daar zeer van bewust zijn.

RBC B1 heeft het ronduit moeilijk in zijn 2e jaar in de 1e divisie. Deels komt dit natuurlijk doordat het team bijna geheel opnieuw is moeten beginnen na 2 succesvolle jaren, met nieuwe spelers die vorig seizoen nog moesten vechten tegen degradatie in de C1. Toch is het spel niet slecht maar ook hier is het grote probleem het maken van doelpunten. Misschien dat de spitsen afgelopen maandag Sjoerd Ars bezig gezien hebben, een speler die het dit seizoen ook duidelijk moeilijker had dan vorig jaar, maar op het juiste moment weer van zich liet spreken met 4 puike doelpunten. Laat dit een stimulans voor het hele team zijn, zich nooit neerleggen bij de situatie maar blijven geloven in de ommekeer. RBC B1 gaat op bezoek bij Feyenoord B2.

Een van de 2 smaakmakers dit seizoen is RBC C1, het team van Marco Jalink en assistent Henk Vos. Na een moeizaam begin is het team op een gegeven moment gaan draaien waarna het gestaag steeg op de ranglijst. RBC staat momenteel op de 7e plaats met 19 punten en dat is maar 1 punt onder de nummer 4 NAC Breda C1. Zaterdag ontvangt RBC FC Utrecht C1 en hopelijk heeft de winter geen roet in het ritme van de spelers gegooid en kan desuccesstory worden voortgezet.

RBC C2 begint na de winter aan een gehele nieuwe reeks. Doordat het in het eerste gedeelte van het seizoen keurig maar onverwachts bij de 1e 6 eindigde, komt het nu uit in de C competitie A en ontvangt daar prachtige tegenstanders zoals: NAC Breda C2, Feyenoord C2, FC Groningen C2, ADO den Haag C2, FC Utrecht C2, PSV C2, Willem II/RKC C2, Haarlem C2, Ajax C2, AZ C2, FC Dordrecht C2. RBC speelt een halve competitie dus ontmoet elke tegenstander maar 1x en gezien de overige ploegen kunnen onze jongens hun borst nat maken maar daartegenover staat wel dat ze straks kunnen zeggen dat ze tegen een aantal clubs van naam hebben gespeeld en zaterdag is meteen een test wanneer Ajax C2 op bezoek komt in Bergen op Zoom.

RBC D1 staat 10e een stuk lager dan vorig seizoen maar toen had het wel een topseizoen zoals de B1 het had. Nu is handhaving de belangrijkste missie voor het restant van deze competitie maar eigenlijk niemandtwijfelt er aanof dat zal gaan lukken. RBC begint wel meteen tegen een zware tegenstander zaterdag wanneer koploper PSV D1 naar Meilust komt.

RBC D2 ontvangt ook al PSV maar dan het D2 elftal en ook dat is koploper in de 2e divisie. RBC staat in de middenmoot met 19 punten en dat is ronduit goed voor het jongste team van onze club.

Iedereen heel veel succes in het verloop van dit seizoen en vooral de A1 en de B1 wil ik meegeven: "Blijf er in geloven de competitie is pas gedaan als de laatste wedstrijd gespeeld is"




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd