Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Den Bosch-RBC

Gepost door:Remy // 2010-01-21 00:00:00 // 2718 keer bekeken

Van de laatste acht wedstrijden verloor RBC er slechts n. De onnodige en ongelukkige nederlaag tegen FC Omniworld vormt een onderbreking in een aardige reeks. Verder werd het drie keer gelijk en vier duels leverden winst op, waaronder de laatste twee tegen FC Oss en FC Dordrecht. De bovenste helft van het klassement blijft in zicht en in de periodestand zijn de Roosendalers n van de koplopers. Vrijdag probeert RBC die positie op bezoek bij FC Den Bosch te verdedigen.

FC Den Bosch doet het goed in het eigen stadion De Vliert. Er werd dit seizoen pas twee keer verloren, beide keren vroeg in het seizoen. RBC daarentegen presteert juist buitenshuis sterker. Van de tien uitwedstrijden tot dusver werd de helft gewonnen en gingen er slechts twee verloren. Bovendien kregen de Roosendalers op vreemde bodem pas zeven tegengoals te verwerken.

De ploeg van trainer Marc Brys zag in de winterstop Adnan Barakat naar Azerbeidzjan vertrekken. Tholenaar Wilmer Kousemaker kwam over van Haarlem om hem op te volgen. Aan de kant van RBC is Lesley Nahrwold voor het eerst inzetbaar.

Vorige speelronde
Afgelopen maandag hadden beide clubs een thuiswedstrijd in te halen. Zowel FC Den Bosch als RBC kende weinig moeite met zijn tegenstander en boekte een ruime zege. Den Bosch was met 4-0 te sterk voor FC Omniworld. Al na drie minuten opende Scheimann de score, waarna de thuisploeg het karwei in de tweede helft afmaakte via goals van Matusiwa, Vorthoren en Van Moorsel.

Tegen FC Dordrecht bracht Sjoerd Ars, voor de winterstop vaak niet de Ars die we kennen uit zijn eerste jaar bij RBC, zijn doelpuntengemiddelde weer op het voor hem gangbare n op twee. Net voor rust deelde hij de eerste tik uit aan de bezoekers, om de wedstrijd vervolgens kort na rust definitief te beslissen met nog eens drie goals. Weliswaar scoorde Pinas nog tegen en miste Ars een penalty, maar de punten kwamen geen moment in gevaar.

Vorige ontmoeting
Thuis tegen Den Bosch ging RBC ruim onderuit en dat had het geheel aan zichzelf te wijten. Drie blunders leverden de bezoekers evenzoveel goals (en punten) op. Tien minuten voor rust promoveerde Barakat een vrije trap van zon 35 meter tot doelpunt. Keeper Koetsier ging hierbij bepaald niet vrijuit. In de tweede helft zag Chery een vrije trap via de handen van Zaari op de paal belanden, maar daarmee was de koek op voor RBC. In het laatste kwartier gaf de thuisploeg nog meer cadeautjes weg. Zowel Martina als Ramos leed slordig balverlies en bood topscorer Caracciolo een niet te missen kans. De spits profiteerde beide keren. De overwinning op RBC luidde een goede periode in voor Den Bosch, dat daarna nog vier wedstrijden op rij in winst omzette. Overigens verloor RBC de laatste vijf confrontaties met de Bosschenaren. Hoog tijd voor eerherstel dus!

Ex-spelers
Benny Kerstens speelde drie jaar voor RBC. Het eerste seizoen was hij nog bankzitter, daarna was hij -mede door de blessure van Melvin Fleur- basiskracht. De linksback uit Raamsdonksveer kreeg afgelopen zomer te horen dat hij te duur was voor RBC, waardoor beide partijen uit elkaar gingen. Nu is hij op amateurbasis actief voor FC Den Bosch. Tot op heden speelde Kerstens slechts acht duels.

FC Den Bosch-RBC Roosendaal
Datum: 22 januari 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Vliert
Scheidsrechter: Ketting
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Strijker
Vierde official: Van den Heuvel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd