Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC lijkt gered

Gepost door:Nieuwkomer // 2010-01-08 00:00:00 // 2728 keer bekeken

Medio november stelde de clubleiding van RBC Roosendaal een plan van aanpak op om de nijpende liquiditeitsproblemen het hoofd te bieden. Dit plan lijkt zijn vruchten af te werpen. Voorwaarde is wel dat de toegezegde bedragen, samen zon drie ton, op zeer korte termijn door de geldschieters worden overgemaakt.

De andere onderdelen uit het plan van aanpak (loonoffer personeel en spelers, afslanken organisatie en crediteurenakkoorden) moeten aan het einde van het seizoen nog eens drie ton opleveren. Directeur Jan Pollemans meldt dat de begroting voor het seizoen 2010/2011 wordt teruggeschroefd naar 2,9 miljoen. Daarmee zou een financieel gezonde organisatie moeten ontstaan.

Het vrijwillige crediteurenakkoord (bedrijven die nog geld tegoed hebben van RBC ontvangen slechts 55 procent van hun vordering) is een belangrijk onderdeel van het plan van aanpak. De crediteuren die niet akkoord gaan krijgen hun volledige vordering uitbetaald. Maar ze moeten wat langer op hun geld wachten en zijn het er te veel, dan zijn de consequenties duidelijk, aldus Jan Pollemans in BN/De Stem. Je kunt met een paar man het faillissement van RBC Roosendaal aanvagen, maar wat bereik je ermee? Je geld terug? Dat lukt niet, je staat achteraan de rij bij de curator en je naam wordt genoemd als aanvrager van het faillissement.

Terugkijken en de vinger op de zere plek leggen is, met de kennis van nu, eenvoudig maar niet reel. Pollemans erkent dat er fouten zijn gemaakt maar weigert te accepteren dat hem en zijn ploeg mismanagement wordt aangewreven. Over de financiering van het stadion wil hij niet spreken. Het salaris van Jos Fortes Rodriguez (18.000 euro per maand in het seizoen 2005/2006) was toen heel gebruikelijk in de Eredivisie.

Tot slot schijnt de Brabantse zakenman en voetbalmakelaar Arie Treffers zich bij de raad van commissarissen gemeld te hebben voor een overname. Hij wilde in de club investeren maar stelde daarnaast onacceptabele eisen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd