Bergen op Zoom heeft geld tegoed van RBC

Gepost door:Remy // 2009-12-16 00:00:00 // 2780 keer bekeken

Bergen op Zoom heeft geld tegoed van RBC. Terwijl de gemeente dreigt met beslaglegging, onderhandelt men volgens de club over een sponsorovereenkomst.

Na de verkoop van sportpark Vierhoeven verhuisde RBC de jeugdopleiding naar sportpark Meilust in Bergen op Zoom. De tijdelijke kleedkamers die daar zijn geplaatst heeft de club betaald. Andere bedragen, voor het installeren van een wasruimte en de stroomvoorziening, werden voorgeschoten door de gemeente. Het gaat om een bedrag van 31.269 euro. Daarnaast moet RBC nog huur betalen voor het gebruik van de velden op Meilust en sportpark Rozenoord, waar de eerste selectie traint.

Het is nog maar de vraag of RBC op dit moment in staat is om de voorgeschoten bedragen terug te betalen. 'Zo niet, dan kunnen we niet anders dan beslag leggen', zegt wethouder Maarten van Eekelen. Volgens RBC wordt juist werk gemaakt van een sponsorcontract. Als de gemeente de schulden kwijtscheldt, wordt het in ruil daarvoor sponsor van de club. 'Ongeveer zoals Bergen dat bij de Giants doet', aldus Mascha Simons in BN/DeStem.

Ondertussen heeft de gemeente Roosendaal 750 kerststollen besteld, die morgen op het stadskantoor zullen worden afgeleverd. De opbrengst gaat naar de bankrekening van de stichting Samen voor RBC Roosendaal.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd