Interviews
Meest recente interviews

RBC C1 verslaat PSV in eigen huis

Gepost door:Werner // 2009-12-14 00:00:00 // 2902 keer bekeken

Wat later dan jullie van mij gewend zijn volgen hier de resultaten van de jeugdopleiding van afgelopen zaterdag 12 december. Wat opvalt is dat er slecht 1 team wist te winnen de overige moesten de punten bij de tegenstander laten dus een zwarte zaterdag voor de jeugopleiding.

Uitschieter echter was RBC C1. Het team van Marco Jalink en Henk Vos verraste vriend en vijand door PSV C1 in Eindhoven naar een kansloze 0-3 nederlaag te spelen. RBC C1 is momenteel aan een sterke periode bezig. Was het team vorig seizoen nog de gedoodverfde degradatiekandidaat die zich in een onderling duel met Willem II alsnog wist te redden, dit seizoen presteert het elftal geweldig in de 1e divisie. RBC C1 had de thuiswedstrijd tegen de Eindhovenaren nog met 0-3 verloren maar dat was in het begin van het seizoen. Het elftal was toen nog zoekende mede door de komst van een nieuwe trainer, maar afgelopen zaterdag stond er een team op het veld wat vanaf de aftrap fel van leer trok en de tegenstander als het ware overrompelde door agressiviteit. Al in de 15e minuut kon de Oranje aanhang juichen toen Genarro Eikenhout de Roosendalers op voorsprong zette. PSV kreeg wel wat kansen maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet zodat beide ploegen gingen rusten met de 0-1 voorsprong voor RBC. Na de thee begonnen de gasten wat slapjes aan de 2e helft wat meteen een paar goede kansen opleverde voor PSV maar gaandeweg de 2e helft werd het initiatief weer overgenomen en de voorsprong zelfs uitgebouwd. Deze keer was het Mujib Yaquobi die in de 56e minuut de 0-2 tegen de touwen joeg. Nadat een speler van PSV zijn 2e gele kaart had ontvangen en de Eindhovenaren met een numerieke minderheid kwamen te staan besliste Randy Elst de wedstrijd in Roosendaals voordeel. Na de 0-3 kregen de gasten nog legio kansen om verder uit te lopen maar uiteindelijk bleef het bij een knappe 0-3 overwinning voor de boys uit Roosendaal. RBC staat door deze overwinning nu gedeeltelijk op een 5e plaats samen met PSV en Sparta met 19 punten uit 13 wedstrijden een meer dan verdienstelijke klassering voor dit team.

De beide zorgenkindjes momenteel bij RBC zijn de A1 en de B1. Beiden weten maar geen punten te behalen en bungelen daardoor onderin het klassement. RBC A1 ging op bezoek bij NEC / FC Oss A1 en was zeker niet de mindere in de wedstrijd. Bij de rust stonden beide ploegen nog op 0-0. Na de rust kwam NEC door 2 stilstaande momenten op een 2-0 voorsprong voordat Sander Kruis iets terugdeed voor RBC na voorbereidend werk van Lars de Voogd. Echter een misser in de achterhoede leidde de 3-1 eindstand in waardoor RBC nu na 11 wedstrijden op de 11e plaats staat met 6 punten. Naaste belager Excelsior Maassluis staat met 8 pnt uit 12 wedstrijden op de 10e plaats terwijl het gat met de nummer 9 Quick inmiddels is opgelopen naar 7 punten. RBC boekte dit seizoen tot nu toe slechts 1 overwinning en dat was in de 1e wedstrijd tegen Quick.

RBC B1verloor met 2-0 bij middenmoter RKC / Willem II B2. Ook in deze wedstrijd weer kreeg RBC kansen te over maar het ontbreekt het team duidelijk aan scorend vermogen waardoor het steeds tegen zeperds aanloopt. Ook deze keer dus in Waalwijk. RBC staat ook laag geklasseerd op de 10e plaats met 8 punten uit 12 wedstrijden en wist pas 2x te winnen dit seizoen.

RBC C2 ging kansloos onderuit thuis in de wedstrijd tegen RKC / Willem II C2. Het werd 0-2 voor de gasten die op alle fronten veel verder waren dan de ploeg van Jos Bogers. Toch was het nog een happy end voor RBC want na de winterstop treft het geheel nieuwe tegenstanders waaronder FC Groningen en AZ, dus weer een niveautje hoger voor dit jonge team.

RBC D1 en D2 verloren beiden hun uitwedstrijd. D1 verloor bij Cortgene/JVOZ met 2-0 terwijl D2 in Dordrecht het onderspit moest delven bij Oranje Wit D1 met 3-2