Voorbeschouwing FC Oss-RBC

Gepost door:Remy // 2009-12-09 00:00:00 // 2762 keer bekeken

Vorige week kwam op pijnlijke wijze een einde aan de ongeslagen reeks van RBC. Thuis tegen Omniworld waren de kansen voor de Roosendalers, maar gingen de punten met de bezoekers mee. Om het zicht op het linkerrijtje niet opnieuw te verliezen moet er vrijdag op bezoek bij FC Oss gewonnen worden.

FC Oss, nog altijd onder leiding van Hans de Koning, staat momenteel zestiende in de Jupiler League, met zeventien punten uit de eerste twintig duels. Vooral de laatste weken vallen de resultaten ontzettend tegen. De laatste overwinning van FC Oss dateert van 23 oktober, toen de ploeg op bezoek kwam in Roosendaal Daarna volgden vijf nederlagen en twee gelijke spelen.

Daardoor bevindt FC Oss zich in de gevarenzone. Aan het eind van het seizoen degraderen immers twee ploegen naar de Topklasse. Het gat met nummer negentien FC Emmen is nog maar twee punten. Vorige week nam de club een opvallende beslissing die de strijd tegen degradatie er niet makkelijker op zal maken.
Karim Fachtali en Jol Tshibamba werden wegens aanhoudend ondisciplinair gedrag op non-actief gezet. Samen waren de beide aanvallers dit seizoen goed voor de helft van de totale doelpuntenproductie. Fachtali scoorde acht keer en NEC-huurling Tshibamba vond vijfmaal het net.

Vorige speelronde
Door het wegsturen van zijn spitsen moest De Koning tegen HFC Haarlem flink improviseren. Belangrijke spelers als Quekel, Lip en Moutawakil zijn geblesseerd, waardoor de bank slechts werd bezet door drie spelers en een keeper. Op bezoek bij de hekkensluiter kwamen de Ossenaren na twintig minuten op achterstand door een doelpunt van Manucharyan. Een kwartier later trok Oss de stand weer gelijk.
Serdal Gven vond het doel op aangeven van zijn broer Emrullah.

RBC creerde kans op kans tegen FC Omniworld en raakte in de eerste helft onder meer tweemaal de lat, maar de thuisploeg ging wel met een achterstand de rust in. Dom balverlies en halfslachtig ingrijpen luidden de 0-1 van Faria in. Kort na rust kopte De Leeuw op fraaie wijze de dikverdiende gelijkmaker binnen. De thuisploeg probeerde vervolgens door te drukken, maar slaagde daar niet in. In de slotfase ging het faliekant mis, toen Angelo Zimmerman rood kreeg voor een overtreding in het strafschopgebied en Omniworld een penalty te nemen kreeg. Die werd benut door Haemhouts, waardoor RBC met lege handen achterbleef.

Vorige ontmoeting
In het begin van het seizoen kon RBC vaak amper gevaar stichten. Thuis tegen FC Oss leek wat dat betreft een ommekeer. Sinds dat duel lukt het de ploeg van Rini Coolen regelmatiger om de tegenstander gedurende langere tijd flink onder druk te zetten. Dat leverde echter nog te weinig resultaat op. Ook destijds tegen FC Oss stond er na negentig minuten een ontluisterende score op het bord: 0-3.

RBC startte uiterst ongelukkig. Binnen een halve minuut na de aftrap kwam Lip met wat geluk in balbezit en hij verschalkte Koetsier met een schitterende lob. De thuisploeg moest meteen in de achtervolging. Er waren meerdere kansen voor Ars, Seuntjens en Zimmerman. Toet kopte op de lat, maar RBC kwam niet tot scoren. Na een half uur kregen de Roosendalers een nieuwe domper te verwerken, al hadden ze dat nu volledig aan zichzelf te danken. De kleine Zafarin kon een kopduel winnen en bereikte Tshibamba, die vrij tussen Toet en Zimmerman in de 0-2 achter Koetsier kon werken.

Na rust bleef RBC goed voetballen en combineren. Kansen te over, maar telkens lag de onvermijdelijke De Vogt in de weg. Een vrije trap van Jardim strandde op de paal. Een paar minuten voor tijd was alle hoop verdwenen, toen Zafarin in twee instanties Koetsier voor de derde keer passeerde.

Ex-spelers
Wilko de Vogt is inmiddels alweer bezig aan zijn zesde seizoen onder de lat van FC Oss. In een ver verleden (seizoen 2002/2003) keepte de Bredanaar twee wedstrijden voor RBC.

FC Oss-RBC Roosendaal
Datum: 11 december 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Heesen Yachts Stadion
Scheidsrechter: Van Sichem
Assistent-scheidsrechters: Rutgers en Van Zuilen
Vierde official: Higler




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd