Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-FC Omniworld

Gepost door:Remy // 2009-12-03 00:00:00 // 2949 keer bekeken

RBC is inmiddels vijf duels op rij ongeslagen en nu de competitie precies halverwege is bivakkeren de Roosendalers op de twaalfde plaats op de ranglijst. Afgelopen maandag werd het gat met nummer tien FC Den Bosch teruggebracht tot vier punten. RBC, dat inmiddels tien punten los staat van de degradatieplaatsen, heeft dus nog volop mogelijkheden om zich in het linkerrijtje te nestelen. Een overwinning tegen FC Omniworld zou een stap in de goede richting zijn.

De ploeg van Rini Coolen is nog altijd n van de slechtste in thuiswedstrijden. Van de tien wedstrijden in eigen huis werden er vijf verloren. Negen punten is de schrale oogst. FC Omniworld daarentegen pakt amper punten in uitduels. Een overwinning op FC Emmen vroeg in het seizoen en een gelijkspel bij FC Oss afgelopen maandag zijn de enige resultaten tot dusver. Omniworld, onder leiding van Henk Wisman, wist buitenshuis pas acht keer het vijandige doel te vinden, terwijl het gemiddeld meer dan twee treffers per wedstrijd tegen krijgt.

RBC kan goede cijfers overleggen wat betreft de confrontaties met Omniworld betreft. Slechts n keer lieten de Roosendalers punten liggen: vorig jaar eindigde de thuiswedstrijd tegen de club uit Almere in 1-1. De overige ontmoetingen werden allemaal gewonnen.

Vorige speelronde
FC Omniworld pakte op bezoek bij FC Oss (dat volgende week RBC ontvangt) een punt door met 2-2 gelijk te spelen. Die stand stond al voor de pauze op het scorebord. In de derde minuut openden de bezoekers de score via Hoefdraad, maar enkele minuten later maakte Fachtali vanaf de stip weer gelijk nadat de aanvaller zelf een strafschop had verdiend. Iets na het halfuur maakte Zafarin er zelfs 2-1 van. Het duurde echter niet lang voordat Omniworld weer op gelijke hoogte kwam. Oss-doelman De Vogt liet een simpele bal om onverklaarbare redenen los en Haemhouts maakte daar gretig gebruik van: 2-2.

RBC had een gemakkelijke avond in Eindhoven, waar het zonder zelf goed te spelen met 1-3 te sterk was voor de FC. Sjoerd Ars en Cuco Martina bezorgden RBC al voor rust een redelijk veilige 0-2 voorsprong. In de slotfase vielen er nog twee goals te noteren. Eerst tilde invaller Gregory Nelson de score na een individuele actie naar 0-3, alvorens Nelemans met een benutte strafschop de eer redde voor de veelgeplaagde Eindhovenaren.

Vorige ontmoeting
Uit tegen FC Omniworld stuurde Rini Coolen zijn team in een 4-4-2 systeem de wei in. Al na drie minuten dachten de Roosendalers op voorsprong te komen, toen Ars een vrije trap van Jardim over de lijn werkte. Op aanraden van de grensrechter werd de goal echter afgekeurd wegens buitenspel. RBC gaf vervolgens weinig weg, maar creerde zelf ook niet veel. Na rust, en het inbrengen van Umut Gndogan, waren er meer mogelijkheden. Met nog zon twintig minuten op de klok werd de ban gebroken door de invaller. Een mooie combinatie met Ars en Seuntjens bracht de kleine middenvelder in het strafschopgebied, waar hij verdediger Troost (1.91 meter) fysiek de baas was en de bal voorbij Friebel schoot. Een paar minuten voor tijd maakte RBC aan alle onzekerheid een eind. De Leeuw hield de bal net binnen aan de achterlijn en gaf voor. Omdat Friebel en n van zijn verdedigers tegen elkaar opbotsten kon Seuntjens uithalen. Zijn schot werd nog aangeraakt, waarna Ars met het hoofd het laatste zetje gaf.

Ex-spelers
Vanaf 2002 was Erwin Friebel lange tijd reservedoelman bij RBC achter onder meer Maikel Aerts en Mark Volders. Na de degradatie naar de eerste divisie was hij twee jaar eerste keus, maar sinds de komst van Arjan Christianen moest hij weer een stapje terug doen. Omdat de 26-jarige Friebel ook dit seizoen op de bank dreigde te belanden, werd hij uitgeleend aan FC Omniworld. Daar stond hij tot dusver alle wedstrijden onder de lat.

In Omniworlds debuutseizoen was Sjoerd Ars de grote man. De spits was goed voor zeventien treffers en verdiende daarmee een transfer naar Go Ahead Eagles. Oud-RBCer Jeffrey Kooistra is nog altijd manager technische zaken bij FC Omniworld.

RBC Roosendaal-FC Omniworld
Datum: 4 december 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Van Meenen
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Diks
Vierde official: Kayis




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd