Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing BV Veendam-RBC

Gepost door:Remy // 2009-11-19 00:00:00 // 2723 keer bekeken

Het grootste gevecht van RBC speelt zich momenteel buiten de lijnen af en zal moeten worden gevoerd door sponsors, supporters en de stichting Samen voor RBC Roosendaal. Ondertussen gaat het voetbal echter door en op het veld zijn het nog altijd de spelers die het moeten doen. Vrijdagavond reizen zij af naar Veendam voor de wedstrijd tegen de plaatselijke BV.

De ploeg van Joop Gall wisselt dit seizoen goede met slechte resultaten af, maar staat na zestien wedstrijden toch op een keurige zevende plaats in de Jupiler League. BV Veendam begon de competitie met ruime zeges (1-6 en 5-1) op Haarlem en Fortuna Sittard, alvorens de klad er enigszins inkwam met vier duels zonder winst. Overwinningen op AGOVV en FC Volendam werden gevolgd door een onthutsend 2-0 verlies in het bekertoernooi tegen amateurclub De Treffers. De Groningers wisten de laatste drie thuiswedstrijden niet in winst om te zetten, al is dat gezien de tegenstanders geen schande. Er werd gelijk gespeeld tegen De Graafschap en sc Cambuur en tegen FC Den Bosch, de huidige koploper in de periodestand, werd de eerste nederlaag in eigen huis geleden.

RBC doet het dit seizoen duidelijk beter in uitduels dan in het eigen MariFlex Stadion. Aan negen thuiswedstrijden hield de club acht punten over, terwijl in zeven uitbeurten elf punten werden verdiend. In die uitwedstrijden bouwt RBC op een degelijke defensie, want het team van Rini Coolen kreeg buitenshuis pas vijf tegentreffers te verwerken en dat is het laagste aantal van alle clubs in de competitie.

Vorige speelronde
BV Veendam wist zich vorige week te herstellen van de nederlaag tegen FC Eindhoven een week eerder. Op bezoek bij FC Dordrecht werd het 0-1, door een doelpunt na twintig minuten van Michael de Leeuw, Veendams topscorer met zes goals. Hemmen, Kolder en Korf hebben ieder vijf doelpunten op hun naam staan.

RBC boekte na tweenhalve maand weer eens een thuisoverwinning. Na een hectische slotfase stonden de Roosendalers aan de goede kant van de score: 2-1. Aan het einde van een matige eerste helft kreeg RBC een strafschop nadat een speler van tegenstander Helmond Sport hands had gemaakt in het zestienmetergebied. Doelman Van Westerop koos echter de goede hoek bij de trap van Sjoerd Ars, waardoor beide ploegen met een stand van 0-0 gingen rusten. Na de pauze speelde RBC wat nadrukkelijker op de aanval en halverwege viel de verdiende 1-0.
Gndogan
verschafte zich een vrije doorgang en wipte de bal over de uitkomende Van Westerop. Vijf minuten voor tijd kreeg RBC wederom een strafschop en opnieuw was het Ars die plaats nam achter de bal.Zijn schot was echter slap en de ingevallen keeper Strijbosch pakte de bal klemvast. Het drama leek compleet te worden toen Voskamp een minuut later met een omhaal voor de gelijkmaker zorgde. In de 90e minuut schoot invaller John Schot RBC echter alsnog naar de overwinning.

Vorige ontmoeting
In februari van dit jaar troffen RBC en Veendam elkaar in Roosendaal. De thuisclub startte zeer fel en aanvallend. Binnen een minuut na het eerste fluitsignaal kreeg De Leeuw tot zijn eigen schrik de kans om bij de tweede paal binnen te tikken. Niet veel later werd een kopdoelpunt van Benny Kerstens afgekeurd wegens een duwfout. De voorsprong liet echter niet lang op zich wachten. In de vierde minuut bereikte Vlug met een vrije trap de vrijstaande Ars, die de bal beheerst achter doelman Ditewig legde. RBC wist het flitsende begin niet voort te zetten en viel steeds verder terug. Meteen na de pauze kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een makkelijk gegeven vrije schop werd door Polak op het hoofd van Niek Loohuis gelegd, die vrij kon inkoppen. Met nog zo'n twintig minuten te gaan werd RBC weer sterker. Het was lang niet altijd even goed wat de thuisploeg liet zien, maar gestreden werd er wl. In de 78e minuut viel de 2-1. Stojanovic veroverde de bal in kansrijke positie en zag de ruimte aan de rechterkant van het veld. In eerste instantie kwam de pass op de hak van Ars terecht, maar uiteindelijk werd toch Jordan Remacle bereikt, die de bal voorbij Ditewig schoof en zo zijn eerste doelpunt in het RBC-shirt liet noteren.

Ex-spelers
BV Veendam verraste vorig jaar vriend en vijand door Sjaak Polak voor drie jaar vast te leggen. In zijn eerste seizoen scoorde hij zes keer, maar toch wilden de Groningers niet met hem verder. Rini Coolen kende Polak nog van hun gezamenlijke tijd bij FC Twente en nam contact op. Zodoende huurt RBC de routinier dit seizoen van Veendam. Momenteel is Polak echter uitgeschakeld met een buikspierblessure. Naar verwachting maakt hij pas na de winterstop zijn rentree.

Na twee seizoenen bij BV Veendam mocht Angelo Zimmerman vertrekken. De verdediger/middenvelder kwam op proef bij RBC en verdiende een contract. Dit seizoen is hij een vaste waarde in het elftal van Coolen.

BV Veendam-RBC Roosendaal
Datum: 20 november 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Gjaltema-stadion aan de Langeleegte
Scheidsrechter: Haverkort
Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Polman
Vierde official: Bronsvoort




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd