Gitzwarte zaterdag voor RBC A1

Gepost door:Werner // 2009-11-08 00:00:00 // 2961 keer bekeken

Het zou een 6 punten wedstrijd worden zaterdag tegen de nummer voorlaatst Excelsior Maassluis A1 daar was iedereen zich van bewust op Sportpark Meilust, maar het pakte voor RBC A1 geheel anders uit en dat was niet vanwege het goede spel van tegenstander Excelsior Maassluis, maar het lag puur aan belabberd verdedigen aan RBC kant waardoor de ploeg uit Zuid Holland uiteindelijk als triomfator van het veld stapte.

RBC begon voortvarend aan de wedstrijd, zette Excelsior meteen vast waardoor de gasten niet aan voetballen toekwamen en kreeg een aantal goede kansen om de score te openen ware het niet dat er bij de tegenstander een soort Gomes-achtige keeper in het doel stond. Deze jongen was er de oorzaak van dat RBC vooralsnog niet aan scoren toekwam. Eerst tikte hij een prima vrije trap van Danny v Nijnatten stijlvol uit de bovenhoek. Even later was hij weer de reddende engel na een inzet van Sander Kruis. Toch zou deze goede doelman niet kunnen voorkomen dat RBC toch nog de voorsprong zou nemen in de 1e helft. Een goede lage voorzet van Masoud Osmanie werd beheerst binnen geschoven door llyas Chouaibi. RBC kreeg na de voorsprong nog kansen te over om de score op te voeren maar door onzorgvuldig werk en het goede ingrijpen van de eerder genoemde doelman gingen beide ploegen rusten met een 1-0 ruststand voor de thuisploeg.

Na de rust wilde RBC het karwei snel afmaken maar lukte het nog steeds niet om de grote sta-in-de-weg te passeren waardoor het spannend bleef op het koude Meilust en onverwachts de kentering in de wedstrijd zou volgen. Laconiek ingrijpen van de RBC defensie luidde de 1-1 in en of het nog niet erg genoeg was, ging de verdediging even later weer opzichtig in de fout toen het zich verkeek op een verre bal. Excelsior Maassluis op voorsprong in een wedstrijd waar het normaal gesproken allang op een 3-0 achterstand had moeten staan. RBC probeerde na de achterstand nog wel iets terug te doen maar het ontbrak het team duidelijk aan overtuiging waardoor het meer tegen zichzelf ging spelen dan tegen de tegenstander. Nadat Excelsior Maassluis met de nodige hulp van de verdedigers op 1-3 was gekomen was de wedstrijd gespeeld. Toch zou de slotfase nog even spannend worden nadat een van de verdedigers zodanig door Pepijn Veerman in de problemen werd gebracht dat hij de bal in eigen doel werkte. Iedereen verwachtte nog een fel slotoffensief van de Roosendalers maar de goal viel echter aan de andere kant, en ook nu was het weer zeer pijnlijk te zien op wat voor manier deze viel. Eerst werd op de rechterflank de RBC verdediger te kijk gezet waarna doelman Robin Sieb geheel onnodig uit kwam waardoor het een koud kustje was voor de aanvaller van Excelsior om de bal in het lege doel te schuiven. Zwaar teleurgesteld verliet RBC na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vijeijken het veld na een nederlaag die het geheel aan zichzelf te danken had en waardoor het nu doorExcelsior Maassluis gepasseerd is op de ranglijst waardoor het zelf nu de voorlaatste plaats inneemt.

RBC B1 speelde ook tegen Excelsior Maassluis en ook hier zou een overwinning zeer welkom zijn gezien de stand van beide ploegen op de ranglijst. Maar ook bij deze wedstrijd ging het zoet van de overwinning naar de gasten terwijl ook hier RBC het karwei voor rust had moeten afmaken. Een strafschop gegeven na een onnodige overtreding van doelman Lentink zorgde voor de onverwachte 0-1 overwinning voor de gasten uit het Westland.

RBC C1 zit in de winning mood. Het boekte gisteren zijn 2e opeenvolgende overwinning een belangrijke bij de nummer voorlaatst Roda JC C1. Het venijn zat duidelijk in de slotfase nadat Roda in de allerlaatste minuut op 1-1 kwam. Echter meteen vanaf de aftrap wist RBC de volle buit binnen te halen waardoor het nu stevig op de 7e plaats staat met 12 punten uit 9 wedstrijden.

RBC C2 veegde in Maastricht de vloer aan met MVV C2. Het werd maar liefst 0-6 in Roosendaals voordeel.

RBC D1 en D2 zagen hun wedstrijden respectievelijk afgelast of uitgesteld.