RBC C1 doet goede zaken

Gepost door:Werner // 2009-11-01 00:00:00 // 3314 keer bekeken

RBC C1 heeft in de thuiswedstrijd tegen de nummer 4 NAC C1 hele goede zaken gedaan om weg te komen van de onderste regionen. Het team van Marco Jalink won dik verdiend met 4-2 na een 3-1 ruststand. RBC - NAC zijn voor de Roosendalers altijd speciale wedstrijden. Het zogenaamde kleine broertje van de ploeg uit Breda wil in onderlinge ontmoetingen nooit onder doen voor hun opponent, dus is het voor een trainer een koud kunstje om zijn team te motiveren. RBC kwam al in de 7e minuut op voorsprong door een doelpunt van Mujib Yaquobi maar moest 5 minuten later toch een tegentreffer incasseren. RBC was echter door deze onverwachte tegenvaller niet uit het lood geschoten en bleef het beste van het spel houden wat in de 23e minuut beloond werd door een fraaie lob van wederom Mujib Yaquobi. Nog voor de rust zou de thuisploeg de marge op 2 brengen door een goal van Gennaro Eikenhout. Na de rust zagen de toeschouwers een ander NAC uit de kleedkamer komen. De Bredanaars moesten immers wel wildenze nog iets van deze middag maken en al snel kwam het tot de aansluitingstreffer. RBC echter wilde niet capituleren en vocht voor elke meter maar kon niet voorkomen dat de gasten in de 2e helft de bovenliggende partij waren zonder eigenlijk echt gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd gooide de thuisploeg de zaak dan op slot door de 3e goal van Mujib Yaquobi waarna het verzet van NAC gebroken was en er weer 3 puntjes bij het totaal kon worden bijgeschreven onder luid applaus van de supporters. RBC stijgt door deze overwinning naar een knappe 7e plaats.

RBC A1 moest met een waslijst aan geblesseerde spelers naar Helmond Sport A1 en zag zich daardoor genoodzaakt om enkele spelers van de B1 mee te nemen. Het zit het team van Harry Biemans vooralsnog niet echt mee deze competitie. Na 3 gelijke spelen op rij zou een overwinning een welkom geschenk zijn zeker gezien de positie op de ranglijst maar ook deze keer lukte het niet om de 2e seizoensoverwinning binnen te halen. Na een ruststand van 1-0 werd het uiteindelijk 2-0 voor de ploeg uit Helmond. Volgende week zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Excelsior Maassluis A1, hopelijk keert het tij nu eens een keer voor dit team zodat het vertrouwen eens kan gaan groeien bij de jongens, want dat ze kunnen voetballen daar hoeft niemand aan te twijfelen het ontbreekt juist net aan dat kleine beetje geluk misschien staat het zaterdag eens aan de goede zijde. Laten we ons daar maar aan vasthouden.

RBC C2 deelde de punten met het laaggeklasseerde Roda JC C2. RBC begon niet goed aan de wedstrijd en kwam al snel op achterstand doch echter in de 23e en 34e minuut had de thuisclub de score weer in hun voordeel staan door doelpunten van Jeroen Beerendonk en Bart Nieuwkoop. Of er in de laatste 25 minuten iets van hoogmoed in de ploeg geslopen is omdat de tegenstander toch maar de nummer voorlaatst was, wie zal het zeggen maar als het zo is, dan werd dit wel door de Limburgers keihard afgestraft want het kwam alsnog sterk terug in de wedstrijd en bracht door 2 doelpunten de score weer in Limburgs voordeel. RBC restte niets anders dan verbeten op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar de Roda verdediging koesterde de voorsprong en mogelijk de 2e seizoenszege ware het niet dat RBC beschikt over snelle felle spelers die nooit opgeven wat we al eerder dit seizoen gezien hebben. Vlak voor tijd kwam er alsnog een 3-3 stand op het scorebord doordat Bart Nieuwkoop een ogenschijnlijk onmogelijke bal nog wist te onderscheppen en dan weet hij doorgaans wel wat hij ermee moet doen.

RBC D1 verloor met 1-2 van MVV D1. De zuidlimburgers liepen in deze wedstrijd uit naar een 0-2 voorsprong maar vlak voor tijd wist RBC iets terug te doen. Echter was de tijd tekort om alsnog een puntje uit de wedstrijd te kunnen slepen.

RBC D2 verloor thuis van het fysiek sterke UNA D1 uit Veldhoven met 2-3. Nadat de Oost Brabanders uitgelopen waren naar een 0-3 voorsprong vreesde men bij RBC voor een afstraffing maar het team van Leonardo Mouwen toonde veerkracht en wist nog door doelpunten van Diego Snepvangers en Sebastian Verhulst terug te komen in de wedstrijd maar het was helaas net niet genoeg om er alsnog een gelijkspel uit te slepen.