Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-De Graafschap

Gepost door:Remy // 2009-10-29 00:00:00 // 3032 keer bekeken

Aanstaande zaterdag (!) speelt RBC om 19:30 uur tegen De Graafschap. De club uit Doetinchem staat tweede op de ranglijst, met slechts n punt achterstand op koploper sc Cambuur.

De Graafschap verloor dit seizoen pas eenmaal: op bezoek bij Go Ahead Eagles, winnaar van de eerste periodetitel. De goede prestaties zijn mede te danken aan de betrouwbare defensie, die in dertien wedstrijden slechts negen tegentreffers toestond. Daarnaast wist de club afgelopen zomer het Koningskoppel Jhon van Beukering-Berry Powel te herenigen. Beiden hadden een aanzienlijke rol in het kampioenschap van de club in het seizoen 2006/2007. Dit seizoen is hun inbreng nog niet op het oude niveau. Powel vond in acht wedstrijden vier keer het net, Van Beukering was eenmaal trefzeker in zes duels. Laatstgenoemde zal er zaterdag overigens niet bij zijn. Onlangs moest de spits een knieoperatie ondergaan. Verder vond De Graafschap in Yuri Rose een uitstekende nummer tien. Wel zag de club talent Oussama Assaidi (vijf duels, vijf goals) naar sc Heerenveen vertrekken.

Vorige speelronde
In een goedgevulde Vijverberg zette De Graafschap vorige week MVV aan de kant, al ging dat met de nodige moeite. Bargas opende na een kwartier de score, maar Gomez maakte al snel gelijk voor de bezoekers. De thuisploeg moest tot de 78e minuut wachten tot Rose de bevrijdende 2-1 liet noteren.

RBC speelde tegen FC Oss in een systeem met twee spitsen vol op de aanval, maar ondanks een regen van kansen wisten de Roosendalers niet tot scoren te komen. De bezoekers deden dat wel, drie keer zelfs, waardoor RBC tegen een geflatteerde nederlaag opliep en met lege handen achterbleef.

Vorige ontmoeting
In januari 2007 was RBC-De Graafschap een rechtstreeks duel om de koppositie in de Jupiler League. RBC was nog de nummer n, maar bij verlies zou De Graafschap het stokje overnemen. De eerste vijf minuten waren voor De Graafschap, maar daarna was het de beurt aan RBC. Kees Kwakman zag de ruimte en zette Benjamin Martha alleen voor de keeper. De linksbuiten passeerde De Graafschap-goalie Van Fessem en scoorde voor de elfde keer dat seizoen. Lang kon RBC echter niet genieten van de voorsprong, want tien minuten later stond het alweer 1-1. Nadat RBC de bal verloorop het middenveld, maakte Jeffrey de Visscher de gelijkmaker. De Graafschap was duidelijk de betere ploeg in het tweede bedrijf en drukte RBC terug op de eigen helft. De Visscherraakte eerst nog de paal, maar uit de aanval die volgde kwam de bal met wat geluk voor de voeten van Jhon van Beukering terecht, die raak schoot. RBC kreeg vervolgens wat kansen op de gelijkmaker, maar deze bleven onbenut. In de blessuretijd wist Tim Peters te ontsnappen en hij rondde zijn solo knap af: 1-3. De eerste thuisnederlaag voor de Roosendalers in het seizoen 2006/2007 was daarmee een feit. Na afloop van de wedstrijd maakte coach Robert Maaskant bekend dat hij aan het einde van het seizoen zou opstappen. Uiteindelijk moest hij enkele weken later gedwongen vertrekken.

Ex-spelers
Peter Jungschlger speelde anderhalf jaar voor RBC. De middenvelder, die overgekomen was van ADO Den Haag, maakte veel indruk en verdiende in januari 2008 een transfer naar VVV. De Limburgers degradeerden echter, waardoor de Voorburger transfervrij was. De Graafschap contracteerde hem. In Doetinchem speelde hij 25 duels in de eredivisie, maar ook de ploeg van trainer Darije Kalezic moest een stap terug doen naar de eerste divisie. Dit seizoen staat de teller pas op vijf duels, waarvan de meeste als invaller.

Sjoerd Ars begon zijn loopbaan bij de Superboeren. In dertien wedstrijden was hij twee keer trefzeker. Zijn neusje voor de goal toonde hij voor het eerst pas echt bij FC Omniworld.

Tim Peters werd in het seizoen 2006/2007 door De Graafschap gehuurd van RKC. De aanvaller scoorde vier keer in 33 duels. Vorige week maakte hij na lang blessureleed zijn rentree in het eerste van RBC.

RBC Roosendaal-De Graafschap
Datum: 31 oktober 2009
Tijd: 19:30 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Van Hulten
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Van der Hilst
Vierde official: Te Kloeze




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd