Voorbeschouwing sc Heerenveen-RBC

Gepost door:Remy // 2009-10-27 00:00:00 // 2718 keer bekeken

In de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi neemt RBC het op tegen sc Heerenveen. Woensdag wordt om 20:00 uur afgetrapt in het hoge noorden. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het bekertoernooi dat beide clubs elkaar treffen.

De eredivisionist maakt een dramatisch seizoen door. Al vroeg kreeg trainer Trond Sollied ontslag vanwege een verschil van inzicht. Onder zijn (tijdelijke) opvolger Jan de Jonge gaat het echter niet veel beter. De Friezen staan voorlaatste in de eredivisie met slechts acht punten uit de eerste elf duels. Afgelopen weekend kreeg Heerenveen nog met 4-1 klop van Willem II. De ploeg scoorde bovendien pas zes keer. De helft van dat aantal staat op naam van de Tsjech Michal Papadopulos.

Bij Heerenveen komen vermoedelijk Elm, Beerens en Dingsdag niet in actie. Svec zit mogelijk op de bank, in dat geval neemt ex-RBCer Koning zijn plaats in.

Vorige speelronde
sc Heerenveen was in de vorige ronde met 0-7 te sterk voor SDC Putten. Na zes minuten opende Losada de score en twintig minuten later bracht Papadopulos de profs op een veilige voorsprong. In de tweede helft liepen de Friezen uit via Papadopulos (2x), Elm (2x) en Assaidi.

RBC had eveneens weinig problemen in de tweede ronde. Op bezoek bij LRC Leerdam werd het 1-5. Gregory Nelson bracht RBC al na vijf minuten aan de leiding. De Roosendalers konden het vervolgens rustig aan doen tegen de amateurs die wel tegenstand wilden bieden, maar geen vuist konden maken. Kort na rust verdubbelde RBC de score via Sjoerd Ars, die in de 62e minuut ook goed was voor de 0-3. De Gans redde daarna de eer voor de thuisploeg, maar spannend werd het niet meer. Drie minuten later bracht Melvin de Leeuw de marge weer naar drie goals. Het slotakkoord was voor Nelson, die zijn tweede van de avond liet noteren.

Vorige ontmoeting
Het is al even geleden dat beide clubs elkaar ontmoetten. In januari 2006 was Heerenveen met 0-2 te sterk in Roosendaal. De doelpunten kwamen van Arnold Bruggink en Petter Hansson. RBC stond op dat moment al troosteloos onderaan in de eredivisie en zou dat seizoen rechtstreeks degraderen. Van RBCs selectie van dat jaar is inmiddels niemand meer over. Zo begon RBC tegen Heerenveen met Mark Volders onder de lat en Jos Fortes Rodriguez in het centrum van de verdediging. Ook spelers als Paul Kpaka, Edgar Marcelino, Akram Roumani en Jorge Acua verschenen aan de aftrap.

Ex-spelers
Gerry Koning was twee jaar lang de onbetwiste rechtsback van RBC. Daarna keerde hij terug naar de club uit zijn geboortedorp Volendam, waarmee hij vorig seizoen laatste werd in de eredivisie. Heerenveen maakte vervolgens gebruik van zijn transfervrije status en legde hem voor twee jaar vast. Koning kwam tot dusverre in zes competitieduels in actie.

sc Heerenveen-RBC Roosendaal
Datum: 28 oktober 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter: Winter
Assistent-scheidsrechters: Meints en Lapar
Vierde official: Kamphuis




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd