Voorbeschouwing RBC-FC Oss

Gepost door:Remy // 2009-10-21 00:00:00 // 2976 keer bekeken

RBC neemt het vrijdag in eigen huis op tegen een club die afgelopen zomer behoorlijke veranderingen onderging. TOP Oss veranderde haar naam in FC Oss en introduceerde een nieuw logo. De selectie bleef echter in grote lijnen hetzelfde en ook de coach is nog altijd dezelfde. Hans de Koning mag zich de succesvolste trainer ooit van de Ossenaren noemen nadat hij de club in vier jaar driemaal naar de play-offs leidde. Afgelopen seizoen won Oss de vijfde periode, maar in de eerste ronde van de nacompetitie was FC Dordrecht te sterk.

FC Oss is de competitie wisselvallig begonnen, getuige de twaalf punten uit de eerste twaalf duels en een vijftiende plaats op de ranglijst. Volgens De Koning speelde zijn ploeg enkele weken geleden tegen BV Veendam (0-3 nederlaag) de slechtste wedstrijd onder zijn leiding. Een week later tegen FC Volendam hadden de Ossenaren de zaakjes voetballend veel beter op orde, maar wederom bleven ze met lege handen achter. FC Oss weet het doel moeilijk te vinden en dat breekt de ploeg op. Emrullah Gvenc en de van NEC gehuurde Jol Tshibamba zijn samen clubtopscorer met ieder drie goals.

Vorige speelronde
FC Oss hield vorige week tegen HFC Haarlem voor het eerst dit seizoen de nul. En dat was opmerkelijk, want de Haarlemmers kregen kans op kans. In de 78e minuut ging de thuisploeg er zelfs met de winst vandoor, toen Tshibamba profiteerde van geblunder in de Haarlemse defensie.

RBC wist voor het eerst sinds lange tijd weer te winnen. Op bezoek bij Omniworld kwamen de Roosendalers altijd al als winnaars uit de strijd en dat was vorige week niet anders. In de tweede helft maakten invaller Umut Gndogan en spits Sjoerd Ars het verschil. Winst tegen FC Oss is gewenst om de sprong naar het linkerrijtje te maken.

Vorige ontmoeting
RBC-TOP Oss was vorig seizoen het laatste duel in de strijd om de vijfde periodetitel. De ploeg van trainer/coach Rini Coolen was die periode goed begonnen met drie zeges, maar een collectieve offday tegen FC Emmen en een geannuleerde treffer van Jordan Remacle tegen sc Cambuur zorgden ervoor dat de kansen op een ticket voor de play-offs waren verdwenen. Dat gold niet voor de bezoekers. Bij winst waren zij zeker van de periodetitel en zelfs een gelijkspel zou voldoende kunnen zijn. Het uitvak was dan ook goed gevuld en de bezoekers konden al na vier minuten uit hun dak gaan, toen Quekel doelman Pietersma verschalkte. Het antwoord van RBC liet niet lang op zich wachten, want vijf minuten later kopte Ars op aangeven van Kerstens de 1-1 binnen. RBC zocht zelfs met een voorsprong de kleedkamer op. Net voor rust schoot Melvin de Leeuw een vrije trap vanaf bijna 25 meter over de grond langs keeper De Vogt.

Lang kon RBC niet genieten van de 2-1, want TOP Oss kreeg enkele minuten na rust een strafschop te nemen, nadat Ars in de eigen zestien met een arm voor het gezicht opsprong en het leer op zijn hand kreeg. Quekel liet het buitenkansje niet liggen. Het werd een spectaculaire wedstrijd met twee felle ploegen die vol op de aanval speelden. In blessuretijd werd RBC beloond voor de geleverde arbeid.
Ars drong het zestienmetergebied binnen en ging naar de grond toen Van de Sande aan zijn broek hing. De spits nam zelf plaats achter de bal en faalde niet. Een dag later mochten de Ossenaren overigens alsnog juichen, omdat FC Emmen niet meer langszij wist te komen in de periodestand.

Ex-spelers
Wilko de Vogt is inmiddels alweer bezig aan zijn zesde seizoen onder de lat van FC Oss. In een ver verleden (seizoen 2002/2003) keepte de Bredanaar twee wedstrijden voor RBC.

RBC Roosendaal-FC Oss
Datum: 23 oktober 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Janssen
Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Steur
Vierde official: Klein Zieverink




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd