Voorbeschouwing FC Omniworld-RBC

Gepost door:Remy // 2009-10-14 00:00:00 // 2816 keer bekeken

Vrijdag reist RBC af naar Almere voor de uitwedstrijd tegen FC Omniworld. De Zwarte Schapen zijn pas sinds 2005 actief in het betaalde voetbal en Omniworld is daarmee Nederlands jongste profclub. Toch moet men oppassen dat niet al na vijf jaar een einde komt aan het profbestaan. Na het huidige seizoen degraderen immers twee clubs naar de nieuw op te richten Topklasse. Met een achttiende plaats en slechts acht punten verkeert Omniworld dus in de gevarenzone. Maar ook RBC moet alle zeilen bijzetten. Na inmiddels alweer zes wedstrijden zonder winst staan de Roosendalers nog slechts vier punten boven de streep.

FC Omniworld, getraind door Henk Wisman, verraste op de tweede speeldag met een 2-1 thuisoverwinning op degradant FC Volendam. Later zou blijken dat de Volendammers minder sterk zijn dan voorafgaand aan het seizoen werd aangenomen en bovendien wist Omniworld daarna nog slechts drie keer resultaat te boeken. Er werd gewonnen van FC Emmen (1-3) en tegen Fortuna Sittard en FC Zwolle werd het 0-0. Daarnaast heeft de club uit Almere, net als RBC overigens, de grootste moeite met scoren. In elf wedstrijden vond de ploeg tienmaal het net. Sander Duits en Serdar
ztrk namen ieder drie treffers voor hun rekening.

Vorige speelronde
De equipe van Wisman speelde vorige week in eigen huis met 0-0 gelijk tegen FC Zwolle. Een terechte uitslag, al kreeg de thuisploeg wel degelijk kansen op meer. RBC speelde een uitermate slechte eerste helft tegen een eveneens slap FC Den Bosch, maar de Roosendalers gingen wel met een 0-1 achterstand de rust in, door een vrije trap die op onbegrijpelijke wijze door iedereen werd gemist en in het net viel. Na rust ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker, maar door twee knullige en vrijwel identieke foute terugspeelballen kon Den Bosch uitlopen naar 0-3.

Vorige ontmoeting
De laatste ontmoeting in competitieverband dateert van 12 december 2008. Het was voor het eerst in een officile wedstrijd dat RBC punten liet liggen tegen FC Omniworld. Het werd namelijk 1-1. Faria zette de bezoekers in de tweede helft op voorsprong. Even later knikte Sven Delanoy uit een vrije trap de gelijkmaker binnen.

Ook in de voorbereiding op dit seizoen stonden beide ploegen tegenover elkaar. In Heerle werd het 2-1 in het voordeel van de Roosendalers. Sjoerd Ars (strafschop) en Melvin de Leeuw scoorden namens RBC.

Ex-spelers
Vanaf 2002 was Erwin Friebel lange tijd reservedoelman bij RBC achter onder meer Maikel Aerts en Mark Volders. Na de degradatie naar de eerste divisie was hij twee jaar eerste keus, maar sinds de komst van Arjan Christianen moest hij weer een stapje terug doen. Omdat de 26-jarige Friebel ook dit seizoen op de bank dreigde te belanden, werd hij uitgeleend aan FC Omniworld. Daar stond hij tot dusver alle wedstrijden onder de lat. Twee weken geleden tegen Helmond Sport was er een opvallende rol weggelegd voor de doelman uit Delft. Hij veroorzaakte een penalty, maar stopte vervolgens de inzet van Voskamp. Uit de hoekschop die volgde zou Voskamp overigens alsnog scoren.

In Omniworlds debuutseizoen was Sjoerd Ars de grote man. De spits was goed voor zeventien treffers en verdiende daarmee een transfer naar Go Ahead Eagles. Oud-RBCer Jeffrey Kooistra is nog altijd manager technische zaken bij FC Omniworld.

FC Omniworld-RBC Roosendaal
Datum: 16 oktober 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Mitsubishi Forklift-Stadion
Scheidsrechter: Ketting
Assistent-scheidsrechters: Polman en Van Zuilen
Vierde official: Van der Laan




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd