Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Den Bosch

Gepost door:Remy // 2009-10-07 00:00:00 // 3011 keer bekeken

Na twee uitduels op rij wacht RBC aanstaande vrijdag weer een wedstrijd in eigen huis. Winst op FC Den Bosch is het doel; de laatste zege dateert immers alweer van 28 augustus (3-0 tegen MVV).

De Bosschenaren bezetten de twaalfde plaats op de ranglijst met elf punten. Opvallend is dat de ploeg van de Belgische trainer Marc Brys makkelijk scoort (22 goals in tien wedstrijden), maar ook veel doelpunten tegen krijgt (19). Den Bosch speelde pas vier uitwedstrijden, waarvan het er n won. Op bezoek bij FC Omniworld werd het 3-4. Verder werd eenmaal verloren en twee keer gelijk gespeeld. In eigen huis doen de Brabanders het niet veel beter. De 6-0 overwinning op MVV mocht er zijn, maar daarnaast werd twee keer verloren en bleef men drie keer steken op een gelijkspel.

Ook voor RBC is het zaak snel weer punten te gaan pakken. Na het verdienstelijke gelijkspel tegen sc Cambuur liepen de Roosendalers tegen Excelsior tegen een onverdiende nederlaag aan. Overigens zal spits Sjoerd Ars tegen de Bosschenaren aantreden met een neusbeschermer. Vorige week raakte zijn neusbot fors beschadigd na een botsing met Cees Toet tijdens de training. Een nieuwe klap zou de schade kunnen verergeren. De arts kon nog niet constateren of het bot is gebroken. Maandag wordt bekeken of een operatie noodzakelijk is.

Vorige speelronde
FC Den Bosch hield in stadion De Vliert Go Ahead Eagles, periodekampioen en koploper van de Jupiler League, op 1-1. Voormalig FC Den Bosch-spits Koen van der Biezen bezorgde de bezoekers een voorsprong, maar zes minuten later werd het al gelijk via Fabio Caracciolo. Voor de van ADO Den Haag gehuurde Belg was het al zijn achtste treffer van het seizoen.

RBC kwam in Rotterdam ongelukkig op achterstand door een (aangeraakte) vrije trap van Excelsior-aanvoerder Koolwijk. Het elftal van Rini Coolen wist de stand nog in de eerste helft gelijk te trekken, toen Melvin de Leeuw een mooie aanval knap afrondde. Beide ploegen kregen kansen om het duel in hun voordeel te beslissen, maar lange tijd bleef de 1-1 op het scorebord staan. Tot de laatste minuut, toen Alisic een gemakkelijk gegeven strafschop verzilverde.

Vorige ontmoeting
De laatste wedstrijd van het seizoen 2008/2009 stond voornamelijk in het teken van het afscheid van Henk Vos. De spits maakte na 25 jaar en 600 duels een einde aan zijn actieve loopbaan. Dat er verder voor beide ploegen niets meer op het spel stond was duidelijk te merken. In de 39e minuut maakten de bezoekers uit het niets het enige doelpunt van de wedstrijd. De Bosschenaren waren nog niet vaak over de middenlijn geweest, maar nu was het meteen raak. Erwin Friebel had moeite met een schot van El Idrissi en stompte de bal recht in de voeten van Matusiwa, die via de lat scoorde. In de tweede helft bleef het niveau laag, al kreeg RBC nog kansen op de gelijkmaker. Een doelpunt bleef echter uit, waardoor RBC de zevende nederlaag op rij leed.

Ex-spelers
Benny Kerstens speelde drie jaar voor RBC. Het eerste seizoen was hij nog bankzitter, daarna was hij -mede door de blessure van Melvin Fleur- basiskracht. De linksback uit Raamsdonksveer kreeg afgelopen zomer te horen dat hij te duur was voor RBC, waardoor beide partijen uit elkaar gingen. Nu is hij op amateurbasis actief voor FC Den Bosch. Tot op heden speelde Kerstens slechts drie duels, waarvan de laatste, tegen Go Ahead, in de basis.

RBC Roosendaal-FC Den Bosch
Datum: 9 oktober 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Assistent-scheidsrechters: Janson en Van der Hilst
Vierde official: Burema




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd