Interviews
Meest recente interviews

Eindelijk succes voor RBC B1

Gepost door:Rbcfan // 2009-10-04 00:00:00 // 3007 keer bekeken

Ze hebben er lang op moeten wachten de jongens van RBC B1 maar afgelopen zaterdag werd dan eindelijk de 1e overwinning van het seizoen geboekt. Thuis werd met 2-1 gewonnen van FC Den Bosch B1 en de overwinning was dik en dik verdiend. RBC speelde zeer verzorgd voetbal met soms mooie combinaties en wist vooral voor rust zeer goed gebruik te maken van de straffe wind die het in de rug had. Vooral de razendsnelle Joey Hooijmeijer was een plaag voor de verdediging van FC Den Bosch. Het was voor de toeschouwers dan ook niet verwonderlijk dat de 1e goal vandaag eerder achter de Bossche doelman dan achter Matthew Lentink zou vallen en zo geschiedde. Halverwege de 1e helft tekende Mounir el Allauchi voor de 1-0 score. Nog voor rust wist de thuisclub uit te lopen naar een 2-0 ruststand door een doelpunt van Mesut Kartal na schitterend voorbereidend werk van Joey Hooijmeijer. Na de rust had FC Den Bosch de wind in de rug, maar RBC speelde zeer geconcentreerd en bleef voetballend gemakkelijk op de been. Echter na de aansluitingstreffer werd het nog even benauwd voor de Roosendaalse aanhang maar aan de stand kwam geen verandering meer zodat de 1e 3 punten eindelijk binnen waren. Gezien het spelbeeld, dik verdiend en het getoonde bied weer perspectief voor de toekomst.

RBC A1 pakte na 3 opeenvolgende nederlagen ook weer eens 1 puntje in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard A1. Het werd op Meilust 1-1 terwijl er duidelijk meer had ingezeten voor de ploeg van Harrie Biemans. RBC begon ten opzichte van de laatste thuiswedstrijdn nu met Jozue Weever in het centrum van de verdediging en met Sander Kruis op de nummer 10 positie. Vooral de verschuiving van Weever bracht achterin veel meer rust in de ploeg. RBC begon aan de wedstrijd met de straffe wind in de rug en had meteen al bijna succes toen Pepijn Veerman werd weggestuurd maar hij wist de score niet te openen. Toch bleef RBC goed spelen en hetwas zeker niet de mindere van Fortuna dat voor aanvang van de wedstrijd nog op een 4e plaats stond. Toch zouden de Zuid-Limburgers nog voor rust op voorsprong komen. Een verslapping op het middenveld luidde de aanleiding in van het tegendoelpunt waardoor beide ploegen gingen rusten met een 0-1 voorsprong voor de gasten. Na de rust bleef de wedstrijd boeiend om te zien. RBC bleef verbeten op jacht gaan naar de gelijkmaker terwijl het aan de andere kant moest blijven oppassen voor de vlijmscherpe counters van Fortuna Sittard. Daarbij had de thuisploeg ook nog de nodige pech doordat de assistent scheidsrechter van de Limburgers te pas en te onpas met zijn vlag stond te zwaaien waardoor RBC ten onrechte diverse keren werd terug gefloten door scheidsrechter van Turenhout, die overigens weinig moeite had met de wedstrijd. Toch ondanks al dat onfortuin wist RBC alsnog op een meer dan verdiende gelijkmaker te komen toen IIyas Chouaibi in de 75e minuut een vlot lopende aanval keurig afrondde. RBC rook zijn kansen en ging daarna vol voor de overwinning, een overwinning die ze verdienden maar Masoud Osmanie wist vrij voor de doelman deze niet te verschalken waardoor beide ploegen na 90 minuten genoegen moesten nemen met een 1-1 puntendeling. Na zoveel nederlagen op rij zou je blij zijn met het behaalde puntje, klopt, maar met iets wat meer zorgvuldigheid had RBC er 3 binnen kunnen halen tegen een toch wel sterke tegenstander. Toch biedt ook het spel hoop voor de toekomst en worden er zeker nog genoeg punten binnengehaald dit seizoen.

RBC C1 wist knap te winnen bij Spartaan '20 C1. In Rotterdam werd het 1-2 voor het team van Marco Jalink, een overwinning die ook dit team heel hard kon gebruiken. Misschien dat nu het tij keert voor deze jongens, laten we het hopen.

RBC C2 verloor na 2 opeenvolgende overwinningen weer eens een wedstrijd. Uit bij FC Dordrecht C2 werd het 2-1 voor de gastheren. RBC C2 maakte de wedstrijd eens uit met 11 spelers wat opzich al opmerkelijk te noemen is. Volgende week nieuwe kansen jongens.

RBC D1 miste in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard een strafschop, terwijl de thuisploeg wel 1x het net wist te vinden, dus moesten de Roosendalers derhalve met 0 punten de lange terugreis aanvangen vanuit Zuid-Limburg.

RBC D2 wist wederom knap te winnen. Nu bij Geldrop AEK D1. Het werd 2-3 in Roosendaals voordeel.