Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Excelsior-RBC

Gepost door:Remy // 2009-09-30 00:00:00 // 3055 keer bekeken

RBC vindt zich na negen wedstrijden terug in de middenmoot van de Jupiler League. Vrijdag weten de Roosendalers met Excelsior een andere middenmoter tegenover zich en liggen er kansen om na drie gelijke spelen weer eens de volle winst te pakken.

Excelsior, getraind door Alex Pastoor, heeft momenteel veel huurlingen van Feyenoord in de selectie, waaronder Mitchell Schet, Norichio Nieveld, Michal Janota en Kevin Wattamaleo. Ook Kermit Erasmus is door de grote broer in Kralingen gestald, maar hij is momenteel met de Zuid-Afrikaanse ploeg actief op het WK onder 20. Tim Vincken kampt wederom met blessureleed.

De Rotterdammers verloren dit seizoen pas twee keer (uit bij Helmond Sport en FC Volendam), maar de ploeg ging ook al vier keer met een remise van het veld af. Onlangs kwam Excelsior in het bekertoernooi met de schrik vrij tegen Haaglandia. De profs kwamen een minuut voor tijd op 4-4, waarna de hoofdklasser in de verlenging uitliep naar 6-4. Excelsior wist nog gelijk te maken en won vervolgens de penaltyreeks met 6-7.

Vorige speelronde
Excelsior had op Woudestein weinig moeite met FC Omniworld. Na een half uur stond de 2-0 eindstand al op het bord. Nieveld en Fernandez passeerden de door RBC aan Omniworld verhuurde doelman Erwin Friebel.

RBC deed goede zaken in het hoge noorden. Tegen titelkandidaat sc Cambuur werd volkomen verdiend een punt gepakt. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong door een makkelijk gegeven strafschop, maar de Roosendalers scoorden in de slotfase 1-1 via Nelson.

Vorige ontmoeting
In april troffen beide ploegen elkaar in Roosendaal. De zeer matige wedstrijd leek lange tijd op 0-0 af te stevenen, maar in de 67e minuut kwam Excelsior op voorsprong door een dubieuze treffer van Van Steensel. De Roosendaalse defensie liet een lange bal gaan, omdat gedacht werd aan buitenspel. Scheidsrechter Van Sichem liet echter doorgaan, waardoor Van Steensel kon aannemen en de bal voorbij doelman Pietersma schoof.

Vijf minuten voor tijd kwam RBC via Sjoerd Ars langszij. De spits schoot op de hand van Bandjar, waarop Van Sichem de bal op de stip legde. De scheidsrechter had hierbij wellicht twee momenten uit de eerste helft in het achterhoofd, toen er duidelijker sprake was van hands. Ars nam zelf plaats achter de bal en schoot beheerst binnen. Vlak voor tijd ging het echter alsnog mis. Invaller Vink kreeg te veel ruimte en liet RBC gedesillusioneerd achter: 1-2.


Ex-spelers
Zowel RBCs eerste als tweede linksback heeft een verleden bij Excelsior. Sjaak Polak debuteerde er in 1996 in het betaalde voetbal. Na vijf jaren in de eerste divisie maakte hij de overstap naar eredivisionist FC Twente. Ook Mels van Driel startte zijn carrire op Woudestein. Na twee seizoenen verliet hij de club voor Fortuna Sittard.

RBC Roosendaal-Excelsior
Datum: 2 oktober 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Woudestein
Scheidsrechter: Sanders
Assistent-scheidsrechters: Goossens en Hoekstra
Vierde official: Van der Laan




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd