Liquiditeitsproblemen voor RBC Roosendaal

Gepost door:Nieuwkomer // 2009-09-30 00:00:00 // 3059 keer bekeken

Algemeen directeur Jan Pollemanserkent in BN/De Stem dat RBC Roosendaal met een serieus liquiditeitsprobleem zit. De medewerkers van de BVO werden hierover afgelopen maandag reedsgenformeerd. Sponsors die door de stagnerende economie afhaken, verlate betaling van tv-gelden en sponsorgelden die nu niet aan het begin, maar verspreid over het seizoen binnenkomen, zijn debet aan het probleem.

Daarnaast vallen de inkomsten uit entreegelden tegen en heeft de commercile tak alle moeite om de beoogde inkomsten binnen te halen. Ook in het verleden had RBC af te rekenen met liquiditeitsproblemen. Die deden zich toen echter pas aan het einde van het seizoen voor.

Om de problemen af te wenden heeft RBC alle sponsors aangeschreven met het verzoek een pakket aandelen te kopen ter waarde van EUR 1.000. Pollemans erkent dat de sponsors niet rijk zullen worden van hun pakketje aandelen. Een beetje dividend als we winst maken. Het is meer een zaak van goodwill." RBC hoopt hiermee een bedrag van EUR 300.000 uit de markt te halen. Als de verkoop van aandelen niet aanslaat, zullen we op een andere manier creatief moeten handelen, aldus Pollemans. Anders hebben we echt een groot probleem.

Voorgaande jaren werdhet financile plaatje wat opgepoetst door incidentele baten. Denk daarbij aan de verkoop van spelers als Duplan en Kwakman. Vorig jaar werd het trainingscomplex verkocht om schulden te betalen en de liquiditeitspositie overeind te houden.

Tot slot sloot Pollemans niet uit dat er in de winterstop, bij belangstelling van andere clubs, enkele spelers verkocht worden.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd