Wederom spektakel bij RBC C2

Gepost door:Rbcfan // 2009-09-27 00:00:00 // 3141 keer bekeken

RBC C2 heeft er dit seizoen een handje van om wedstrijden op een spectaculaire manier te winnen. Was het vorige week nog een thriller bij Helmond Sport C2 (uitslag 5-6 na een 1-5 voorsprong), gisteren was het op Meilust weer billenknijpen voor de trainer maar smullen voor het publiek in de wedstrijd tegen VVV Venlo C2. RBC won met 3-2 maar ook deze keer ging het niet zonder slag of stoot. Vrij snel in de wedstrijd kwamen de Roosendalers op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jeroen Beerendonk. Nadat Daniel Wissel de score had opgevoerd naar 2-0 leek er dus geen vuiltje aan de lucht voor RBC alleen weet de ploeg dit seizoen kennelijk niet goed wat het met een ruime voorsprong aanmoet. Het liet VVV terug in de wedstrijd komen en nadat de Limburgers de aansluitingstreffer hadden gescoord kon de wedstrijd alle kanten uit. Toch leek RBC aan het langste eind te gaan trekken maar een foutje van de doelman zorgde ervoor dat het alsnog gelijk werd. Na deze 2-2 stand gingen beide teams vol voor de overwinning, ontstonden er hachelijke situaties voor beide doelen maar was het uiteindelijk Hakan Patan die RBC naar een hard bevochten overwinning schoot. Eindstand 3-2 en RBC C2 doet duidelijk aan klantenbinding, spektakel verzekerd. RBC C2 staat op een 6e plaats met 7 punten

RBC A1 ging wederom onderuit. Deze keer was het hekkensluiter De Graafschap A1 die de Roosendalers de 3e opeenvolgende nederlaag bezorgde. Het werd in Doetinchem 2-1 voor de thuisclub. Ozkan Cakir wist vlak voor tijd de eer nog te redden voor RBC maar door deze nederlaag ziet het De Graafschap gelijk komen in aantal punten. RBC bezet momenteel de 9e plaats met slechts 3 punten uit 4 wedstrijden. Tegenstander van a.s. zaterdag Fortuna Sittard A1 doet het opmerkelijk beter en staat op een keurige 4e plaats met 7 punten. Voor RBC wordt het onderhand hoog tijd dat er ook tegen BVO's punten gepakt worden, wie weet gebeurt dit zaterdag dus.

Het seizoen kan weleens lang gaan worden voor RBC B1. Waar het elftal de afgelopen 2 seizoenen nog de grote verassing was bij RBC, dit jaar gaat het jammer genoeg een stuk minder en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Het team van Frans Verneulen staat momenteel op de voorlaatste plaats in de 1e divisie B1 met slechts 1 punt uit 4 wedstrijden en scoorde slechts 2x dit seizoen. Eerlijkheidshalve moet ik wel vermelden dat RBC B1 de afgelopen 2 seizoenen een ijzersterke lichting had t.o.v. dit seizoen. Veel jongens zijn doorgeschoven naar de A1 waardoor er nu een geheel ander team staat wat vooralsnog niet kan brengen wat men ervan gehoopt had. Vandaag (zondag)speelde RBC B1 een uitwedstrijd tegen Spartaan '20 B1 en deze werd kansloos met 4-0 verloren. Gelukkig is de competitie nog lang maar men zal ervoor moeten waken dat het gat met de andere teams onderin niet te groot gaat worden dus is een overwinning snel gewenst.

RBC C1 verloor thuis met 2-1 van het sterke ADO Den Haag C1 maar had deze nederlaag geheel aan zichzelf te wijten. Nadat het door Randy Elst op 1-0 was gekomen was de ploeg van Marco Jalink in de 1e helft zelfs beter dan de tegenstander uit de residentiestad maar kwam het ongelukkig op 1-1 nadat de doelman bij een vrije trap uitgleed en de bal over zich heen zag gaan. Even later kwamen de gasten zelfs op voorsprong en die werd na de rust niet meer weggegeven al kreeg RBC nog dotten van kansen om alsnog een punt uit de wedstrijd te slepen. RBC C1 staat nu op een 10e plaats met 2 punten maar gezien het spel van de Roosendalers zullen er best nog punten bijgepakt worden dit seizoen.

RBC D1 won gemakkelijk met 4-1 van NAC Breda. Ook dit seizoen draait het elftal van Gijs v/d Bom lekker mee in de 1e divisie. Het staat nu 5e met 6 punten uit 4 wedstrijden.

RBC D2 doet het als promovendus geweldig goed tot dusverre. Zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen Jeka D1 met 4-2 gewonnen zodat de ploeg van Leonardo Mouwen op een keurige 3e plaats staat met 9 punten uit 4 wedstrijden in de 2e divisie B.

Uitslagen:
De Graafschap A1 - RBC A1, 2-1
Spartaan '20 B1 - RBC B1, 4-0
RBC C1 - ADO Den Haag C1, 1-2
RBC C2 - VVV Venlo C2, 3-2
RBC D1 - NAC D1, 4-1
RBC D2 - Jeka D1, 4-2




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd