Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing sc Cambuur-RBC

Gepost door:Remy // 2009-09-23 00:00:00 // 2805 keer bekeken

Uit de laatste twee thuisduels haalde RBC slechts twee punten. En dat zijn er twee te weinig, vind Rini Coolen. Het gelijkspel tegen FC Zwolle was acceptabel, maar de 2-2 tegen Haarlem was ronduit teleurstellend. Vrijdag staat er een uitwedstrijd op het programma, en wel tegen sc Cambuur.

De club uit Leeuwarden zou aanstaande vrijdag de eerste periodetitel kunnen pakken. Daarbij is men wel afhankelijk van de huidige koploper Go Ahead Eagles, dat n punt meer heeft. Als enige ploeg in de Jupiler League heeft sc Cambuur nog geen duel verloren. Er werd vijfmaal gewonnen en drie keer gelijk gespeeld. In eigen huis speelde de ploeg van trainer Stanley Menzo tot dusver drie wedstrijden, wat resulteerde in een zege en twee puntendelingen.

Cambuur, dat vorig seizoen al flink had ingekocht en uiteindelijk derde werd, heeft afgelopen zomer weer goede zaken gedaan op de transfermarkt. Onder anderen Lon Hese, doelman David Meul, Oguzhan Trk en Robert van Boxel kwamen de ploeg versterken, evenals oude bekende Kevin Diaz. Deze maand werd nog Jos van Nieuwstadt op amateurbasis aan de selectie toegevoegd.

Hoewel de competitie prima verloopt voor de Friezen heeft de thuisploeg komende vrijdag toch iets recht te zetten. De bekerwedstrijd tegen Jong De Graafschap ging namelijk met 1-0 verloren, terwijl Menzo weldegelijk zijn sterkste elftal had opgesteld.

Vorige speelronde
sc Cambuur won vorige week vrijdag de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 2-3. De Leeuwarders kwamen wel op achterstand, maar maakten nog voor rust gelijk. Tussen de 70e en 80e minuut liepen de bezoekers via Mark de Vries en Nassir Maachi uit naar 1-3, waarna de punten binnen waren. De goal van Muhamadu in de slotminuut kwam te laat.

RBC begon goed tegen Haarlem en Nelson legde de bal al na vijf minuten in het net. Daarna zakten de Roosendalers echter ver weg en gaf het de bezoekers de gelegenheid terug in de wedstrijd te komen. Na de pauze was Haarlem een stuk feller, wat zelfs de 1-2 tot gevolg had. RBC kwam via Ars snel op gelijke hoogte, maar wist vervolgens niet door te drukken.

Vorige ontmoeting
De laatste ontmoeting tussen beide ploegen vond eveneens plaats in Leeuwarden. RBC startte goed aan het duel en werd in de tiende minuut beloond. Van Driel liet een afvallende bal n keer stuiten om hem vervolgens van zon twintig meter richting kruising te jagen. Op het halfuur was het uit de eerste echte kans voor Cambuur meteen raak. Verdediger Brack stoomde op, kaatste en stond ineens vrij in het Roosendaalse zestienmetergebied. Brack zag keeper Pietersma iets te ver voor zijn doel staan en probeerde een stiftje. De Dinteloorder zat er nog met een handje aan, maar dat was niet voldoende om de 1-1 te voorkomen. Na de pauze lieten beide ploegen blijken graag te willen winnen, al werden geen heel grote kansen gecreerd. Met nog een halfuur voor de boeg moest RBC verder met tien man, toen Van Driel direct rood kreeg. Even later werd een doelpunt van Remacle door scheidsrechter Janssen afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Tien minuten voor tijd ging het mis toen uitgerekend Guijt de trekker overhaalde. Zijn volley vanaf 25 meter viel keurig binnen.


Ex-spelers
Danny Guijt speelde vier jaar in het RBC-shirt, waarvan vooral het seizoen 2006/2007 velen zal bijblijven. De aanvallende middenvelder was toen goed voor liefst vijftien treffers. Sinds vorig seizoen beproeft hij zijn geluk in Friesland, waar hij een vaste basisplaats heeft. Sinds dit seizoen heeft Guijt gezelschap van Kevin Diaz. De Franse aanvaller vertrok na n jaar RBC naar FC Eindhoven, waar hij in twee seizoenen voldoende indruk maakte om een flinke stap vooruit te zetten.

De selectie van RBC telt twee spelers met een Cambuur-verleden. Angelo Zimmerman debuteerde er in 2004 in het betaalde voetbal. De verdediger zou uiteindelijk twee seizoenen actief zijn voor de club. FC Twente-huurling Tjaronn Chery werd de tweede helft van het vorige seizoen door de Tukkers uitgeleend aan de Leeuwarders.

sc Cambuur-RBC Roosendaal
Datum: 25 september 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Cambuurstadion
Scheidsrechter: Van Sichem
Assistent-scheidsrechters: Jansen en Strijker
Vierde official: Te Kloeze




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd