A1 thuis nog puntloos

Gepost door:Rbcfan // 2009-09-19 00:00:00 // 3130 keer bekeken

Ook in zijn 2e thuiswedstrijd heeft RBC A1 zijn meerdere moeten erkennen in de tegenstander. Vandaag was hetExcelsior Rotterdam dat met een 2-1 overwinning huiswaarts keerde. Vanaf de aftrap startten de gasten furieus en de 1e de beste aanval leverde bijna al meteen een goal op. RBC werd in die beginfase compleet overrompeld vooral over de vleugels was Excelsior levensgevaarlijk en had de verdediging van RBC daar geen antwoord op. Het verbaasde dan niemand dat al na 3 minuten de bal in het net van de Roosendalers lag. Weer een vlijmscherpe aanval over de rechtervleugel deze keer en de gasten stonden op 0-1. Wie dacht dat RBC wakker was geschrokken van dit voetballend geweld kwam bedrogen uit. Het was Excelsior die de thuisploeg in de 1e helft finaal overklaste, maar verzuimde om de voorsprong uit te bouwen. RBC probeerde het tevaak weer veel te gehaast waardoor de middenvelders enkel de bal maar over zich heen zagen vliegen, en mochten ze aangespeeld worden konden ze er weinig tot niets mee uitrichten, een afstraffing leek in het verschiet tegen de Kralingers die voor aanvang van deze wedstrijd nog op 0 punten stonden. Toch zou RBC vlak voor rust op gelijke hoogte komen. Een vrije trap op zo'n 20 meter van het Rotterdamse doel werd door Bert de Ridder dusdanig ingebracht dat een van de verdedigers van Excelsior het spoor even helemaal bijster was en het leer keurig in de linkerbovenhoek deponeerde achter zijn eigen doelman. 1-1 ruststand eerlijkheidshalve geheel tegen de verhouding maar geen mens binnen RBC die daarmee zat. Tijdens de rust hamerde trainer Biemans erop dat de ploeg scherper uit de kleedkamer moest komen, of dat uitwerking heeft gehad, gezien het spelbeeld wel ja, maar ook nu lag de bal weer vlot na de hervatting achter de RBC doelman. Zoals gezegd RBC speelde beter na rust maar kon aan de stand geen verandering meer brengen waardoor ook de 2e thuiswedstrijd niks opleverde behalve dan een fikse enkelblessure van Danny van Nijnatten. Zaterdag krijgt de ploeg wederom een herkansing wanneer het naar Doetinchem gaat en speelt tegen De Graafschap A1. De Achterhoekers zijn hekkensluiter met 0 punten uit 3 wedstrijden.

RBC B1 verloor zijn thuiswedstrijd kansloos van Feyenoord B2. In de bekercompetitie hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht, maar vandaag in Bergen op Zoom was er duidelijk een klasseverschil tussen beide elftallen. Uitslag 0-3. RBC wacht nog steeds op zijn 1e overwinning. Volgende week gaat het op bezoek bij het sterk gestarte Spartaan'20 B1.

RBC C1 pikte knap een puntje mee uit Utrecht. Het werd in de Domstad 1-1, een ware opsteker voor het team van Marco Jalink.

RBC C2 won met korfbalcijfers van Helmond Sport C2. Na een 1-5 voorsprong voor RBC na 35 minuten werd het uiteindelijk 5-6 voor de Roosendalers. Doelpuntenmakers bij RBC waren: Bart Nieuwkoop, Bas v/d Broek, Daniel Wissel, Joardo Latumaerissa en Dennis Jaspers 2x. RBC C2 staat in zijn debuutjaar keurig in de middenmoot.

RBC D1 en D2 speelden beiden in Eindhoven op de Herdgang tegen PSV D1 en D2 en de winst bleef beide keren in de lichtstad. RBC D1 moest met 2-0 het onderspit delven terwijl RBC D2 na een ruststand van 2-0 op een fikse nederlaag van 6-0 werd getrakteerd.

Kort samengevat blijkt dat de start van het seizoen 2009-2010 nog niet gebracht heeft wat men gehoopt had bij RBC. Vooral de resultaten van A1 en B1 vallen enigszins tegen maar het seizoen is nog lang dus nog geen reden voor zorgen maar de kentering moet wel snel gaan komen wil het niet het gehele seizoenachter de feiten aan lopen.