Voorbeschouwing RBC-Haarlem

Gepost door:Remy // 2009-09-17 00:00:00 // 3014 keer bekeken

Vrijdag treedt RBC Roosendaal opnieuw aan in eigen huis. In het MariFlex Stadion is deze week HFC Haarlem te gast.

De Haarlemmers zijn ronduit slecht aan de competitie begonnen. Vorig seizoen eindigde het team van Jan Zoutman nog op een twaalfde plaats met exact vijftig punten, maar nu moeten de Noord-Hollanders het voorlopig doen met vier uit zeven. Haarlem heeft evenals RBC wat moeite met scoren (beide clubs maakten tot dusver negen goals), maar de bezoekers hebben ook verdedigend hun zaakjes nog niet op orde. Er werden al 21 tegendoelpunten gencasseerd, een gemiddelde van drie per wedstrijd. Haarlem begon het seizoen dan ook met een ontluisterende 1-6 nederlaag tegen Veendam. Ook de 5-1 tegen Fortuna Sittard en 4-1 tegen Cambuur en Helmond Sport kwamen hard aan. Het enige duel dat Haarlem wist te winnen was tegen FC Emmen, maar ook toen viel de uitslag hoog uit: 4-0. Verder werd alleen tegen MVV een punt gepakt (0-0).

Bij RBC zijn verschillende spelers herstellende van blessures. Cees Toet, Maarten Boddaert, Tim Peters en Ralf Seuntjens kunnen mogelijk hun rentree maken.

Vorige speelronde
Haarlem verloor vorige week vrijdag de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 1-4. Na tien minuten keken de Haarlemmers al tegen een 0-2 achterstand aan. Desondanks wist De Graaff twintig minuten voor tijd de spanning terug te brengen door de aansluitingstreffer te laten noteren. In de laatste twee minuten maakte Helmond echter met nog eens twee goals aan alle onzekerheid een eind.

RBC speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen FC Zwolle. De Roosendalers voetbalden met name de tweede helft heel aardig en creerden meerdere goede mogelijkheden. Deze bleven helaas onbenut, waardoor na negentig minuten nog steeds 0-0 op het scorebord stond.

Vorige ontmoeting
Begin februari ging RBC in en tegen Haarlem met 2-0 de boot in. Dat betekende destijds de vierde nederlaag op rij, waardoor de ploeg van Rini Coolen de vierde periode afsloot op de laatste plaats met slechts twee punten uit zes duels. Iets na het half uur nam Haarlem een voorsprong. Veenstra schudde Frits Paap van zich af en zijn harde voorzet verdween via Mels van Driel achter Erwin Friebel. Juist op het moment dat RBC in de tweede helft wat meer druk probeerde te zetten, viel de 2-0. De ingevallen Tim Peters verloor de bal op het middenveld. Wijks werd alleen voor Friebel gezet en kon simpel afronden, omdat de doelman te lang twijfelde bij het uitkomen.

Ex-spelers
Laurens ten Heuvel speelde anderhalf jaar met wisselend succes voor RBC. Na de degradatie in 2006 kwam de spits over van Haarlem, waar hij twee goede jaren achter de rug had. In zijn eerste seizoen in het oranje-wit kwam hij tot elf treffers en meerdere assists. In de play-off-finale tegen Excelsior miste hij een uitgelezen mogelijkheid om RBC terug naar de eredivisie te schieten. De Amsterdammer zou nog vaak herinnerd worden aan deze misser en in zijn tweede jaar was hij niet meer zeker van een basisplaats. Halverwege het seizoen werd Ten Heuvel zelfs uitgeleend aan Telstar, waar hij nog zes goals scoorde in tien duels. Daarna keerde de spits terug op het oude nest bij Haarlem. Daar kwam hij vorig seizoen niet verder dan vijf competitietreffers. Dit seizoen schoot hij er drie tegen de touwen.

RBC Roosendaal-HFC Haarlem
Datum: 18 september 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistent-scheidsrechters: De Vries en Schenkels
Vierde official: Van den Helder




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd